Connect with us

Actualitate

Ion Ghizdeanu, demis pentru cifre false/comandate

Published

on

Șeful Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP), Ion Ghizdeanu, a fost dat afară de Ludovic Orban după 14 ani în fruntea instituției. Locul său a fost luat de Bianca-Diana Mihăiță. Decizia a fost publicată joi în Monitorul Oficial, iar premierul a explicat de ce l-a demis.

Premierul Ludovic Orban a anunțat din ce motive l-a demis pe Ion Ghizdeanu, unul dintre puținii finanțiști de modă veche care știa să construiască un buget.

„Am decis demiterea domnului Ghizdeanu, pentru că știți bancul acela: îl întreabă un lider politic cât este creșterea economică. Răspunsul: cât doriți dumneavoastră. M-a deranjat că au semnat contracte pe FSDI (Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții n.r), după știința mea, chiar în perioada procedurii de învestire a Guvernului, o chestiune pe care, vă spun sincer, nu pot să o accept și probabil în cursul zilei de azi (miercuri, n.r.) voi semna demiterea domniei sale și vom numi pe altcineva”, a spus Orban, la o conferință la Ministerul Finanțelor Publice.

Ion Ghizdeanu a fost președinte la Comisia Națională de Strategie și Prognoză din martie 2005.

Copyright © 2019 AT Video Creations