Connect with us

Actualitate

Ipocrizie fără margini – Robert Negoiță vrea donații de terenuri să pună ”Stop Mafiei Retrocedărilor”

Published

on

Reclama inventată de Rpbert Negoiță ”nu este doar falsă, ci este o formă de cumpărare a tăcerii televiziunilor”, ne-a declarat liberalul Inocențiu Voinea, consilier local Sector 3. ”Donează terenul pe care nu-l folosești Primăriei, iar noi îl transformăm în spațiu  verde”, se spune în reclamă. Pe 7 noiembrie, pe pagina oficială a edilului a apărut postatare intitulată ”Stop Mafiei Retrocedărilor”.

”Se va vedea la sfârșit că nimeni nu va dona niciun teren”, ne-a mai spus consilierul Voinea. Afirmația este pertinentă pentru că în Sectorul 3 scandalurile legate de terenuri se țin lanț. Primarul Robert Negoiță cere avize continuu de la nașa sa de la Capitală pentru construcții de blocuri în parcuri. ONG-urile recționează, oamenii protestează. Judecătoriile sunt pline de procese de retrocedare a terenurilor. Dar edilul îi ia la mișto pe cetățenii care semnalează neregulile din sector. El încearcă să denatureze realitatea spunând că „iarba nu e spațiu verde, doar copacii sunt”. Își merită pe deplin porecla de „Betoniță”, spun cetățenii.

Acum câteva luni Negoiță a propus și a aprobat un plan urbanistic de sector în care nu mai puțin de 63 de spații verzi sunt reduse sau dispar total și sunt încadrate în construibil.

Sectorul 3, privit de sus, este un imens parc de betoane. S-a construit mult, uneori ilegal, fără să se respecte normele europene cu privire la necesarul de spațiu verde pentru locuitori. Sănătatea oamenilor și starea de bine au fost ignorate și tratate cu indiferență.

Primăria Sectorului 3 a betonat spațiul verde. După ce a asfaltat spațiile verzi de pe bulevardele principale din sectorul 3, Robert Negoiță s-a mutat pe străzile adiacente. Grădinile blocurilor, altădată bogate în vegetație, s-au transformat, pe jumătate, în pavele colorate.
Practic, spațiul verde s-a restrâns cu câțiva metri, făcând loc unui nou trotuar, în timp ce vechiul trotuar a fost desființat și transformat în parcare. Asta, în condițiile în care Bucureștiul duce o lipsă acută de spațiu verde, dar și de parcări, care oricum s-a înjumătățit față de 1990. Până și arborii au fost cimentați.

Ideea controversată a primarului Negoiță, care i-a adus porecla de “betoniță”, nu este nouă. Astfel de lucrări au fost făcute deja pe marile bulevarde din sectorul 3 și pe străzile principale, precum bd. Camil Ressu și bd. Nicolae Grigorescu sau strada Barajul Rovinari, în ultimii doi ani.
Pe același model s-au reorganizat și trotuarele de pe străduțele adiacente. Arborii nu au fost scoși din pământ, dar de ei au fost lipite bordurile și dalele.

Reclame pentru liniștea edilului

În urmă cu câteva luni, Consiliul local al Sectorului 3 din București, a votat un proiect de hotărâre prin care au fost alocate încă 6,5 milioane de lei pentru reclame în presă. Cei 6,5 milioane de lei se adaugă sumelor imense cheltuite deja pentru cumpărare de apariții media, în valoare de 5,6 milioane de lei. Banii au fost cheltuiți pentru promovarea imaginii Sectorului 3 și a primarului Robert Negoiță, unul dintre răsfățații mass-media în ultimii ani. Banii sunt pregătiți pentru reclame ce vor fi gestionate printr-o suveică, mai precis prin compania Smart City Invest S3 SRL, deținută chiar de Primăria Sector 3.

Prosteală pe față

Iată postarea lui Robert Negoiță.

”Stop Mafiei Retrocedărilor”

Episodul în care „băieții deștepți” atacă și cer despăgubiri

Supărare mare în gașca “băieților deștepți” care au devenit peste noapte mari proprietari de spații verzi și de locuri de joacă în Sectorul 3. E neplăcut tare, din câte se pare, să fie aduși în atenție, să afle lumea despre ei.
Și ce fac aceștia, atunci când simt că mașinăria pe care au pus-o la punct atât de răbdător și cu atât de multe relații, la nivelul cel mai înalt, ar putea să dea rateuri? Atacă!

Nu-mi ajungeau procesele prin care m-au târât, acuzându-mă și acuzându-ne că le-am “îngrădit dreptul la proprietate” pentru că încercăm să ne salvăm spațiile verzi și locurile de joacă. De această dată, mi se cer despăgubiri – și nu mici – pentru că am dezvăluit public toate lucrurile pe care le-am aflat despre aceste rețele care au pus mâna pe parcurile noastre, pentru că am cerut STOP Mafiei Terenurilor. Și pentru că am depus plângere penală, prin care solicit verificarea tuturor acestor retrocedări de spații ce au fost dintotdeauna verzi și care sunt ale comunității.

Sunt somat să tac. Să-mi închid gura, altfel mi-o închid ei….Sunt chemat la raport. Sunt chemat să fiu pedepsit, fiindcă am declanșat un război, alături de cetățeni, pentru a ne recupera ceea ce ne-a fost luat, atât de mișelește. Da, au putut face asta! Dar și noi putem și avem obligația să recuperăm ceea ce este al comunității noastre: locurile de joacă, parcurile, curțile de școli și chiar drumurile…

Și pentru că tot suntem aici, vreau să îmi exprim public dezamăgirea pentru un anumit aspect. Am depus, acum câteva luni, la Parchetul General, o plângere penală, prin care cer verificarea tuturor acestor retrocedări făcute acum mulți ani, în Sectorul 3. Așteptam și eu, cum e și normal, să fiu chemat să spun ce am aflat, să aduc lămuriri, să se facă o anchetă…. Speram, atunci când am depus această plângere, ca rețeaua retrocedărilor de spații verzi să nu fie mai puternică decât Statul Român. Unde suntem în prezent? Nu m-a chemat nimeni nicăieri, la nicio declarație. Plângerea a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, iar ulterior la Poliție. Trageți voi concluziile!

PS: Nu îmi stă în caracter să fiu speriat. Și nici să tac, fiindcă pun unii sau alții presiune. Și sunt și consecvent în afirmații și acțiuni”.

Copyright © 2019 AT Video Creations