Connect with us

Actualitate

BRAȘOV: Fiul lui Toni Greblă, afaceri cu un expulzat

Published

on

Octavian Alin Greblă, fiul lui Toni Greblă, a fost numit președinte al Consiliului de Administrație al IAR Brașov, companie care se ocupă cu fabricarea echipamentelor aeronautice. Anterior, el a deținut o cafenea pe care a vândut-o unui irakian expulzat din România, scrie presa locală din Brașov.

Decizia de a-l numi pe Octavian Alin Greblă a fost luată de acționarii IAR Brașov și publicată miercuri la Bursă. Juniorul a fost impus de tăticul său, până joi secretar general al Guvernului, căci altfel nu putea căpăta funcția. IAR Brașov are o cifră de afaceri de 274 milioane de lei, la care Ministerul Economiei, are un pachet de 64,89%, alți investitori deținând 35,1%. Presa locală consemnează o ciudățenie. La adunarea acționarilor, a fost prezent doar reprezentantul Ministerului Economiei, dar la Bursă apar prezenți acționarii care dețin 64,89% din numărul de acțiuni.

Din noul Consiliu de Administrație, cu mandate provizorii, mai fac parte Ruxandra-Rodica Anghel (director Direcția industria de apărare de la Ministerul Economiei), Alin Guțu (consilier la cabinetul Ministerului Economiei) și Măriuca-Oana Pistol (consilier superior în Ministerul Economiei) și administratorul independent Emil Niță, fost deputat.

”Recomandarea”lui Greblă

Fiul lui Greblă a deținut până în anul 2008 o cafenea în București. Afacerea nu a mai mers, așa că juniorul a decis să o vândă unuia dintre clienții săi, care frecventa destul de des localul.

Este vorba despre irakianul Mohamad Al Dulaimi. Acesta a fost declarat indezirabil pe teritoriul României și expulzat din țară la jumătatea anului 2006, pe motiv că a introdus ilegal în România mai mulți cetățeni irakieni cercetați sau urmăriți penal pentru săvârșirea de acte de terorism în numele Al-Qaeda, după cum se menționează într-un document oficial al Serviciului Român de Informatii.

Mohamad Al Dulaimi nu a părăsit însă România, ci și-a continuat activitățile pe teritoriul țării sub altă identitate.

Toni Greblă a declarat atunci că fiul lui a renunțat la afacere, pentru că nu mai era rentabilă și că nu a știut despre acțiunile ilegale ale cumpărătorului.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations