Bitcoin se prăbușește! Moneda a înregistrat cea mai scăzută închidere săptămânală din decembrie 2020

  Bitcoin a ajuns luni la cel mai scăzut nivel din ultimele 18 luni, piaţa criptomonedelor suferind a doua lovitură majoră din acest an, după ce vineri datele privind inflaţia din SUA i-a speriat pe investitori, informează Business Insider.

  În weekend, Bitcoin s-a prăbuşit la cel mai scăzut nivel din decembrie 2020 pentru a tranzacţiona sub 25.000 de dolari în cursul zilei de luni, arată CoinMarketCap. Tokenul este cu aproximativ 63% sub nivelul record de 69.000 de dolari pe care l-a atins în noiembrie anul trecut.   

  S-au prăbuşit şi alte monede, inclusiv Eter, Cardano, Solana şi Dogecoin. Ether, a doua cea mai mare criptomonedă, a scăzut cu 15,8% pentru a se tranzacţiona la 1.234,93 USD, preconizată a fi cea mai mare scădere de o zi dintr-un an, în timp ce Cardano şi Solana au scăzut cu 13%, respectiv 16%. Moneda meme Dogecoin a scăzut cu 14%, scrie adevărul.ro.

  Pe seama „condițiilor extreme de piață”, mai multe platforme au suspendat retragerile, schimburile și transferurile de monede pentru utilizatorii săi.

  Luni, o mare platformă americană de împrumuturi crypto, Celsius, a suspendat toate retragerile, schimbrile și transferurile de monede pentru utilizatorii săi, ca urmare a „condițiilor de piață extreme”. Utilizatorilor le-au fost blocați 12 miliarde de dolari în criptomonede, potrivit Fortune.  În paralel, platforma a mutat active crypto de 320 de milioane de dolari din protocolul Aave la exchange-ul FTX, conform Cointelegraph.

  „Din cauza condiţiilor extreme de piaţă, astăzi anunţăm că Celsius întrerupe toate retragerile, schimburile şi transferurile între conturi. Luăm această măsură necesară … pentru a stabiliza lichidităţile şi operaţiunile în timp ce luăm măsuri pentru a păstra şi proteja activele”, a declarat compania într-o postare pe blog.

  „În plus, clienţii vor continua să acumuleze recompense în timpul pauzei, în conformitate cu angajamentul nostru faţă de clienţii noştri”.   Celsius Network, care a obţinut o finanţare de 750 de milioane de dolari la sfârşitul anului trecut, este un jucător important în domeniul împrumuturilor crypto. Acesta oferă produse purtătoare de dobândă clienţilor care îşi depun criptomonedele la companie şi împrumută criptomonede pentru a obţine un randament.

  De asemenea, Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare crypto, a anunțat luni că a suspendat temporar retragerile de Bitcoin. Motivul enunțat este un blocaj pe fondul comisioanelor de tranzacționare (Tx Fees) mici.

  Foto: cnbc.com

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI