PNRR | Primele șase contracte în valoare de 7,19 milioane lei au fost semnate!

  Primele 6 contracte pentru implemetarea de proiecte de dezvoltare locale au fost semnate, luni, la Guvern, de Cseke Attila, Ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei în prezența premierului Ciucă.

  Cele șase contracte de finanțare încheiate între autorități publice locale și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în valoare de aproximativ 7,2 milioane de lei, vizează reformarea și digitalizarea instrumentelor de planificare teritorială și urbană la nivelul autorităților publice locale. Acestea se adaugă primelor șapte contracte finanțate prin PNRR, din Componenta 5 – ”Valul Renovării”, semnate de Guvern în data de 7 iunie, pentru care au fost depuse peste 1.437 de cereri de finanțare, care vor beneficia de o finanțare de 2,4 miliarde de euro.

  “Ministerul Dezvoltării a pus la dispoziţia autorităţilor administraţiei publice locale o plajă variată de investiţii publice, din care aceste autorităţi au posibilitatea de a le prioritiza pe cele mai necesare pentru dezvoltarea comunităţilor locale, în cadrul unor fonduri prealocate pe categorii de UAT-uri. De la achiziţia de mijloace de transport nepoluante, la construirea de locuinţe eficiente energetic pentru tineri specialişti în sănătate şi educaţie, reabilitarea clădirilor publice, finanţarea documentaţiilor de amenajare a teritoriului, până la construirea de piste de biciclete sau staţii de încărcare electrice, toate pot fi accesate prin platforma digitală pusă la dispoziţie de către minister. Îndemn autorităţile locale să se folosească de cele 10 zile rămase pentru a depune spre finanţare aceste proiecte”, a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI