SONDAJ Avangarde: partidul care câștigă detașat încrederea românilor. Românii vor comasarea alegerilor

SONDAJ Avangarde: partidul care câștigă detașat încrederea românilor. Românii vor comasarea alegerilor

de Bianca M
0 comment
bombă

Un nou sondaj de opinie dat publicității, miercuri, arată o repoziționare a scenei politice. În plus, potrivit aceleiași cercetări sociologice, peste 50% dintre respondenți sunt de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale.

Potrivit unui sondaj Avangarde dat publicității miercuri, dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru Parlamentul European, PSD ar obține 31%.

Rezultatele celorlalte partide ar fi:

PNL – 20%
AUR – 18%
Alianța Dreapta Unită (USR+PMP+FD) – 15%
SOS România – 8%
UDMR – 5%
REPER – 2%
Altele – 1%

 

Imagine

Potrivit sondajului Avangarde, 53% dintre cei întrebați sunt de acord ca alegerile locale și europarlamentare să fie comasate. 35% resping această variantă, iar 12% nu pot aprecia.

Imagine

Cercetarea sociologică a fost realizată de Avangarde pe 950 de subiecți, prin metoda CATI, chiar în preziua deciziei din Coaliție, în perioada 19 – 20 februarie, și are o marjă de eroare de plus/minus 3,1%.

Strategia comună pentru alegerile din 2024 va fi validată astăzi, la ora 16:00, în ședințe separate ale liderilor PSD și PNL de la centru și din țară.

Apoi, la ora 19:00, ar trebui ca președinții celor două partide să anunțe public care sunt hotărârile, după ce vor fi fost parafate în organismele interne ale fiecăreia dintre cele două formațiuni.

Alertă maximă în Cluj-Napoca: Amenințare cu bombă la o școală, 300 de persoane au fost evacuate de urgență

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV