Nicolae Ionel Ciucă, la ceremonia dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului: S-au parcurs pași importanți pentru realizarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România

Nicolae Ionel Ciucă, la ceremonia dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului: S-au parcurs pași importanți pentru realizarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România

de Maria I
0 comment
RPTV - Nicolae Ionel Ciucă, la ceremonia dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului: S-au parcurs pași importanți pentru realizarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România

Premierul României, Nicolae Ionel Ciucă, a transmis vineri că țara noastră a dezvoltat o strategie dedicată prevenirii și combaterii antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și a făcut progrese importante pentru realizarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România.

„Am participat cu deosebită emoție la ceremonia organizată astăzi, cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, prin care am marcat 78 de ani de la eliberarea Lagărului de exterminare de la Auschwitz-Birkenau.

Omenirea și-a asumat misiunea de a reclădi speranța în umanitate și în valorile fundamentale, precum și de a onora neîncetat memoria victimelor și de a sprijini supraviețuitorii.

Progresele României în această direcție sunt remarcabile: avem o strategie dedicată prevenirii și combaterii antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură care produce deja efecte și s-au parcurs pași importanți pentru realizarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România. În centrul acestor demersuri se află sprijinirea constantă a comunității evreiești din țara noastră și valorizarea patrimoniului evreiesc, care este parte integrantă a culturii naționale, obiective care vor continua să ocupe un loc prioritar pe agenda Executivului pe care îl conduc.”, a declarat Ciucă la evenimentul organizat cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, organizat de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România la Templul Coral.

Premierul și-a exprimat susținerea necondiționată pentru comunitățile evreiești și pentru combaterea și prevenirea antisemitismulul și a extremismului.

„Lupta pentru apărarea valorilor fundamentale, pentru consolidarea unei societăți reziliente și incluzive este însă una permanentă pentru că antisemitismul, extremismul și discursul instigator la ură sunt tot mai prezente în spațiul public, întinând memoria victimelor Holocaustului și punând în pericol valorile democratice și statul de drept.

Ca prim-ministru, susțin necondiționat demersurile pentru promovarea vieții evreiești și pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, extremismului, intoleranței și urii. Rămânem vigilenți și luăm atitudine împotriva acestor manifestări și a celor care continuă să elogieze criminali de război.

Atitudinile toxice trebuie sancționate și avem instrumentele necesare pentru a ne apăra democrația. De asemenea, promovarea educației, a gândirii critice și a cunoașterii istoriei într-un mod autentic, fără idealizări, sunt prioritare.

În memoria milioanelor de oameni care au pierit în mod brutal și inuman în lagărele de exterminare, în camerele de gazare sau în marșurile morții, reafirmăm angajamentul ferm pentru consolidarea unei societăți puternic atașate principiilor și valorilor democratice.”, a conchis Nicolae Ciucă.

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV