MAE – Zece reprezentanţi ai Ambasadei României la Moscova, declaraţi „PERSONAE NON GRATAE”

  La 5 aprilie 2022, România a declarat ca personae non gratae 10 persoane care activau în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

  Federația Rusă a răspuns cu aceeași monedă, declarând ca personae non gratae 10 reprezentanţi ai Ambasadei României la Moscova, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

  „Ministerul Afacerilor Externe informează că Federaţia Rusă a declarat ca personae non gratae 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei României la Moscova, aceasta fiind o reacţie la declararea personae non gratae de către România, la 5 aprilie 2022, a 10 persoane care activau în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti”, potrivit unui comunicat al instituţiei.

  MAE reaminteşte că decizia autorităţilor române a avut la bază activităţile şi acţiunile celor 10 persoane, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.

  MAE reiterează condamnarea fermă a agresiunii ilegale, nejustificate şi neprovocate a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi a crimelor de război şi a altor crime internaţionale comise în această ţară de către forţele ruse.

  Persona non grata sau persona ingrata (din latină persona non grata — persoană nedorită) este un termen care se utilizează oficial în relațiile diplomatice și se referă la un reprezentant diplomatic care nu este acceptat pe un anumit teritoriu sau într-o localitate.

  Sursa foto: thewordcounter.com

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI