Connect with us

Actualitate

Daniel Constantin îl scoate din politică pe Tăriceanu

Published

on

Șeful Senatului a arătat încă o data ca este un trădător de țara și iată ca încă o dată a fugit de responsabilitate.

Nu este un secret pentru nimeni că Daniel Constantin a fost cel care s-a împortrivit alianței PRO România cu ALDE-le lui Tăriceanu. Din cauza acestor presiuni, Tăriceanu a renunțat la candidatură, apoi a renunțat și la conducerea alianței, condusă de Norica Nicolai (ALDE) și Sorin Cîmpeanu (Pro România), conform protocolului semnat miercuri și astfel ne face să credem că Daniel Constantin a mai caștigat razboiul cu Tăriceanu.

Un alt lucru interesant este și faptul că s-a reușit impunerea lui Mircea Dobre (PRO România) pe funcția de trezorier în cadrul alianței, un apropiat al lui Victor Ponta, și nu Daniel Chițoiu, cel care facea jocurile în ALDE.

Prin aceste mutari Daniel Constantin a reușit scoaterea lui Tariceanu din conducerea alianței.

Tăriceanu confirmă că oportunismul și trădarea, alături de lipsa de responsabilitate l-au adus în situația ridicolă de a ieși rușinos din viața politică, acesta devenind necredibil chiar și în fața propriilor colegi. Tăriceanu este tipul de jucător care nu a urmărit altceva decât interesul personal și imunitatea, folosindu-se de PSD pentru a-și rezolva problemele personale, apoi trădând PSD prin ieșirea de la guvernare, nedorind să-și asume dezastrul ultimilor ani.

Cu toate acestea, ALDE continuă să facă jocurile PSD, care i-a asigurat imunitatea lui Tăriceanu până la următoarele alegeri parlamentare. Astfel, privind votul pe Ordonanța 114, ALDE a absentat, asigurând majoritatea PSD. Chiar și la Primăria Capitalei, ALDE continuă să voteze cot la cot cu PSD în Consiliul General. Mai mult, în ciuda anunțului privind ieșirea de la guvernare, doar trei miniștri și-au depus demisia: Grațiela Leocadia Gavrilescu (ministrul Mediului), Anton Anton (ministrul Energiei) și Viorel Ilie (ministrul pentru relația cu Parlamentul). În rest, toată clientela ALDE a rămas pe loc, iar niciun membru ALDE din eșaloanele 2 și 3 nu și-a dat demisia. Toți secretarii de stat impuși de ALDE au rămas pe loc, împreună cu membrii ALDE care ocupă funcții de conducere în agențiile statului, în instituțiile deconcentrate și în consiliile de administrație ale companiilor de stat. În aceeași linie, Ramona Mănescu de la Externe își păstrează funcția, plecând doar de formă din partidul lui Tăriceanu. Rămânând totuși consecvent cărții pierzătoare pe care o joacă, Tăriceanu arată din plin faptul că a rămas un personaj șantajabil și că întreaga sa carieră politică a fost construită pe dedesubturi și jocuri de culise. Devine ușor de intuit faptul că oportunismul lui Tăriceanu a atins o limită, care îl va scoate pe acesta curând în afara politicii. Alianța cu Pro România din start pare o carte pierzătoare, Daniel Constantin fiind cel care va contribui în mod decisiv la excluderea lui Tăriceanu de pe eșicherul politic.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations