Connect with us

Actualitate

Zilele Bucureștiului 2020

Published

on

Primăria Capitalei organizează Zilele Bucureștiului în perioada 19 – 20 septembrie. Evenimentul va avea loc la Casa Artelor „Dinu Lipatti”. Pe parcursul celor două zile, publicul este invitat în Curtea cu balansoare pentru a se bucura de expoziții în aer liber, recitaluri cu muzică clasică și jazz și proiecții de filme.

Noutatea de anul acesta constă în faptul că Muzeul Municipiului Bucureşti oferă cu ocazia Zilelor Bucureştiului intrare liberă la toate expoziţiile deschise în muzeele din componenţa sa. Accesul va fi gratuit sâmbătă şi duminică, de la ora 10.00 până la ora 18.00 (ultima intrare 17.30).

Muzeul Municipiului București prezintă o serie de noutăţi expoziţionale. Muzeul „Victor Babeş” reintră chiar sâmbătă în circuitul muzeal, refăcut după o scurtă perioadă în care a fost închis pentru reamenajare şi punerea în valoare a realizărilor savantului român într-un spaţiu modernizat, prin intermediul unei logistici de expunere muzeală la standard european.

Expoziţia permanentă găzduită, în Corpul Lapidarium, de Casa Filipescu-Cesianu – intitulată „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani” – a fost de asemenea extinsă şi redeschisă. Muzeografii îi invită pe bucureşteni să descopere noile fragmente de frescă care sunt expuse aici. O noutate aduce în lumea artei şi expoziţia-medalion de la Colecţia de artă „Ligia şi Pompiliu Macovei” care prezintă legătura specială dintre două mari artiste, sub genericul „Cecilia Cuţescu Storck şi Ligia Macovei, o relaţie inedită maestru-discipol”.

Copyright © 2019 AT Video Creations