Zile numărate pentru mașinile care consumă combustibil

  Maşinile care merg pe benzină, motorină sau GPL vor fi interzise în Uniunea Europeană.

  Începând din anul 2035, se vor vinde autoturisme noi doar electrice. România este anul acesta lider în Europa la înmatriculări auto care nu poluează, dar infrastructura de încărcare este departe de cea din Occident. În plus, preţurile mari ar putea transforma în pietoni sute de mii de şoferi.  

  Puţin peste zece ani vor avea la dispoziţie autorităţile să pregătească infrastructura pentru maşini electrice. Din 2035, pe străzile României ar trebui să vedem, preponderent, autoturisme care nu consumă combustibil, ci curent. Măsura face parte din planul Comisiei Europene de a reduce poluarea.

  Pascal Canfin, Președintele Comisiei pentru Mediu: „Pentru a putea fi neutri din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2050, trebuie să încetăm să mai vindem maşini care generează emisii cu 15 ani înainte. De ce? Pentru că durata medie de viaţă a unei maşini este de 15 ani.”

  Măsura votată în Parlamentul European nu va afecta maşinile aflate deja în circulaţie. Privind autoturismele hibride, industria trebuie să se lămurească dacă ele sunt sau nu eligibile pentru a fi vândute şi după 2035.

  În prezent, în România sunt aproximativ 3.000 de puncte de încărcare şi puţin peste 6.000 de maşini electrice.

  Sursa foto: YouTube

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI