Connect with us

Actualitate

Zi mare pentru NASA!

Published

on

Astăzi, 30 iulie 2020, NASA a lansat, către Marte roverul Perseverance, care are misiunea de a căuta urme de viaţă pe Planeta Roşie şi care va aduce pe Pământ roci pentru a fi analizate. El a fost lansat împreună cu o rachetă Atlas de la Cape Canaveral Air Force Station, potrivit BBC.

Potrivit news.ro., aceasta este a treia misiune lansată spre Marte luna aceasta, după cea a Emiratelor Arabe Unite şi cea a Chinei. Lansarea a avut loc la ora locală 07:50, iar cu câteva minute înainte a avut loc în Florida.

7 luni va dura cursa către Marte. Când va ajunge la destinație, Perseverance – care deţine 23 de camere, două microfoane şi o sondă de forare – va încerca să amartizeze în craterul Jezero, care are un diametru de 40 de kilometri şi este aflat în apropierea ecuatorului. În rocile care s-au format în acest mediu să poată fi găsite dovezi de activitate microbiană trecută, în cazul în care a existat pe această planetă.

Spre deosebire de cele patru rovere anterioare pe care NASA le-a trimis spre Marte, noua maşinărie este echipată pentru a detecta imediat viaţă – fie actuală, fie în formă fosilizată. Perseverance va petrece cel puţin un an marţian (aproximativ doi ani pământeni) pe planetă anchetând posibilitatea. Nava va stoca cele mai interesante roci în mici tuburi.

Odată cu Perseverance a fost lansat şi Ingenuity, un elicopter cu ajutorul căruia NASA vrea să demonstreze că se poate zbura în aerul rarefiat. Elicopterul este foarte uşor, are greutatea de 1,8 kilograme.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations