Connect with us

Actualitate

Vorba Sarmizei: Vlad Voiculescu a făcut România de râs la nivel european

Published

on

SARMIZA

Nu o dată am văzut poziționarea celor de la USR-PLUS legată de orice gafă a miniștrilor sau membrilor altor partide politice, indiferent dacă le-au fost parteneri sau nu. Atitudinea acestora de a lua în derâdere pe oricine și orice nu era USR-PLUS dădea impresia că ei sunt oameni perfecți, acei politicieni bine pregătiți profesional, mult școliți și autosuficienți deopotrivă. Odată cu preluarea puterii de către Coaliția de Dreapta, adevărata valoare a unora dintre ei a început să se vadă clar. Păcăleala de care a avut parte un procent semnificativ dintre cei care i-au votat a devenit evidentă. Nu e de mirare, pentru că, cu vorbe bine ticluite și omniprezenți în mass media națională, miniștrii USR-PLUS din Guvernul Cîțu  au dat impresia și de omnipotenți. Dar, surpriză sau nu, incompetența si gafele acestora, la un moment dat, nu au mai putut fi ascunse!

Multe dezbateri despre nepurtarea măștii de către Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au avut loc în spațiul public, și foarte bine că a fost așa, dar despre gafa inpardonabilă și prestația absolut penibilă a ministrului la întâlnirea cu miniștrii Sănătății statelor membre ale UE, din punctul meu de vedere, s-a vorbit mult prea puțin.

Să ne reamintim: Vlad Voiculescu s-a făcut de râs după ce a greșit subiectul unei dezbateri cu ceilalți miniștrii ai Sănătății din țările UE, la care a fost invitat. Practic, în timp ce omologii săi europeni dezbăteau Planul European privind Combaterea Cancerului, ministrul Voiculescu a vorbit despre pandemie, temă  ce urma să fie dezbătută abia a doua zi. Mai mult decât atât, scuza pe care a invocat-o pentru întârzierea la dezbatere, a fost una la fel de penibilă, necredibilă. Deși camera era deschisă și se vedea scaunul gol pe care ar fi trebuit să stea ministrul Voiculescu, colega acestuia motiva defecțiuni tehnice. Dar, în stilul sau caracteristic, nu a dat nicio secundă impresia că i-ar păsa. E vina sa sau a consilierilor, nu asta ne interesează, ci rezultatul de imagine pe care ni l-a conturat ministrul la nivel european. De fapt, poate că această gafă de proporții este ilustrativă pentru modul în care e gestionată pandemia în România.

Autosuficiența ministrului USR, obișnuit să fie ghidat în activitatea zilnică de cei care l-au promovat fără să le pese de incompetența personajului, a ajuns să afecteze interesele naționale. Din cauza unor astfel de miniștri nu contăm la Bruxelles! Acesta este motivul pentru care România pierde oportunități europene de finanțare în contextul pandemiei, din cauza unor astfel de oameni incapabili nu avem proiecte serioase pe sănătate din bani europeni prin PNRR.

Și ce dacă opoziția cere cu insistență, pe bună dreptate, demiterea de urgență a ministrului Sănătății care, în numai 3 luni a compromis sistemul sanitar din România, a refuzat să ia măsuri de urgență pentru ca tragedia de la Neamț să nu se repete și a favorizat astfel dramele de la Balș și din alte spitale din țară, a compromis lupta împotriva pandemiei și campania de vaccinare, și a sfidat românii, încălcând în mod repetat, în public, interdicțiile impuse de guvern?

Va fi demis? Nu, evident, pentru că așa țin morțiș unii să ne arate că puterea lor e nelimitată și că noi, ceilalți, chiar nu contăm.

Copyright © 2019 AT Video Creations