Connect with us

Actualitate

Vorba Sarmizei: O mică parte din promisiunile deșarte ale Coaliției

Published

on

SARMIZA

După ce a făcut praf țara, ca urmare a scandalului la nivel național,  Coaliția de guvernare a început să distrugă și comunitățile locale. Nu le pasă nici de așteptările și nici de nevoile românilor! Nu le pasă că milioane de oameni suferă, în acest moment, fără apă aldă, fără căldură, cu investiții începute și blocate, cu alte investiții promise dar abandonate după campania electorală.

În mai multe mari localități din țară, PNL și USR PLUS au abandonat administrarea și se bat pentru banii publici. Nu se ceartă pentru că nu sunt bune bugetele, nu se bat pe amendamente, ci pentru că nu reușesc să-și împartă miliardele de lei din bugetele locale, miliarde la care vor să se mufeze fiecare. În acest moment, Coaliție a blocat total Primăria Generală a Capitalei, cea a Sectorului 1 , Primăria Iași-ului etc.

Cum apare o temă importantă, chiar vitală pentru români, cum apare și un mare scandal în Coaliție. După ce se bălăcăresc zdravăn în declarațiile publice, liderii partidelor fac o sedință. Foarte bine, să o facă, dar sunt atât de orgolioși și rău intentionați, încât mai întâi se ceartă, întârzie proiectul, apoi mimează liniștea. Însă, asta cu mimatul nu le iese. Se vede clar cum banii le-au luat mințile simțindu-se niște mici Dumnezei.

Planul de Redresare și Reziliență e departe de a avea o formă finală pentru a ne atrage banii europeni promiși în campania  electorală. Pericolul de a rămâne fără bani este uriașă, cu atât mai mult cu cât, pentru a avea banii, fiecare țară nu trebuie să aibă un PIB mai mic decât media europeană. Dacă în al doilea an, PIB-ul țării respective este mai mare decât în anul anterior, dar totuși mai mic decât media europeană, suma se micșorează. Cred că noi suntem pe acest drum.

Să ne amintim cum mai marii puterii i-au păcălit pe unii cetățeni (în principiu, votanți) că sunt imaculați, că sunt morali, că luptă împotriva corupției, că promovează competența.

Dincolo de sloganurile cu care i-au mințit pe români, iată câțiva dintre liderii PNL și USR PLUS: penalii Costel Alexe și Mihai Chirică, din fruntea județului și a municipiului Iași, puși deja sub acuzare de DNA;

inconștientul Ben Oni Ardelean, care s-a urcat beat la volan și a pus în pericol viața oamenilor;

imberbul Iulian Bulai, președintele Comisie de Cultură care și-a folosit influența față de cei din Ministerul Culturii, pentru a obține peste rând o finanțare privilegiată, pentru a-și face un muzeu în curtea de la țară (!!!) și care, prin declarațiile scandaloase, jignește un întreg popor creștin;

relaxatul ministru Ghinea din cauza căruia suntem nevoiți să plecăm privirea în fața Comisiei Europene, care aduce  100 de pagini de observații României pentru PNRR ș.a.m.d.

Nu cred că se îndoiește cineva că exemplele pot continua, lista fiind extrem de lungă și la unii și la alții.

Unde sunt promisiunile din campania electorală? Unde sunt criteriile de integritate pe care le-au clamat când erau în opoziție? Unde este intransigentul Președinte Klaus Iohannis care ne asigura, după alegeri, că nu vom mai avea penali în funcții publice și că vom avea, fără probleme, munți de bani europeni?

Toate acestea au dispărut  după ce PNL și USR PLUS au ajuns la putere, iar românii sunt nevoiți să înghită și să tacă în fața cinismului acestei duble măsuri.  

Copyright © 2019 AT Video Creations