Connect with us

Actualitate

Vorba Sarmizei: Despre măsluirea datelor privind evoluția pandemiei

Published

on

SARMIZA

Tensiunile dintre partenerii de guvernare scoate la lumină ceea ce s-a spus de foarte multă vreme în spațiul public românesc: că Guvernul a măsluit datele despre pandemie în funcție de interesele politice și electorale! Pe baza acestor date, repet, manipulate în funcție de interese, s-au luat decizii cu impact direct asupra sănătății publice, s-au restrâns drepturi și libertăți cetățenești, s-au închis școli, localități întregi au intrat în carantină și au fost distruse numeroase afaceri.

Mișcarea opoziției este binevenită: va cere o comisie de anchetă pentru ca românii să afle adevărul, atât despre numărul de îmbolnăviri, cât și despre cei care au ascuns acest adevăr. Da, e doar o altă comisie, dar poate măcar acum se va vedea cât de transparenți sunt cei de la USR PLUS.

Ministrul Sănătății spune cât se poate de clar că cineva a eliminat mai multe date din raportări chiar înainte de alegeri, pentru a diminua gravitatea pandemiei. Aceasta este o infracțiune, întrucât pandemia este considerată o problemă de siguranță națională, iar difuzarea de informații false care afectează siguranța națională este incriminată de Codul Penal:

“Codul Penal, Art 404 – Comunicarea de informații false. Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.”

Nici ministrul Vlad Voiculescu nu este însă mai puțin vinovat de acest lucru, dacă se dovedește că a cunoscut această manipulare de mai multă vreme, asta pentru că se vorbește despre datele falsificate anul trecut. Dacă ministrul, în calitate de înalt demnitar, a știut că s-a comis o infracțiune și nu a denunțat acest lucru, decât peste mai mult timp, atunci când i-a servit în confruntările politice cu partenerii de guvernare, este la fel de vinovat și se cheamă că a comis tot o infracțiune.

Falsificare datelor acuzată de Voiculescu este confirmată și de realitate. Fix a doua zi după alegerile parlamentare, rata de incidență din București a depășit 6 mie, după ce în toată campania a fost ținută sub acest nivel. Apoi, în doar câteva zile, pe 11 decembrie, rata a trecut de 7 la mie.

Discursul liderilor puterii, potrivit căruia deciziile privind gestionarea pandemiei s-au luat doar în funcție de ce au stabilit epidemiologii, pare că a fost o minciună. După declarațiile ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, deciziile privind restricțiile impuse populației s-au luat după ureche, haotic sau în funcție de interesele electorale! Au murit mii de oameni în timp ce autoritățile ne-au mințit în fiecare zi.

Nu va plăti nimeni, ca de obicei. Toate rămân la nivel de constatare.

Copyright © 2019 AT Video Creations