Connect with us

Actualitate

Vorba Sarmizei: Cine nu dorește să aflăm cifra reală a decedaților de Covid-19?

Published

on

SARMIZA

Despre lucrurile grave care se întâmplă în Ministerului Sănătății se vorbește în fiecare zi în spațiul public, însă, de departe, informația care arată că există o diferență de peste 1000 de morți între datele reale și cele oficiale, cu privire la decesele cauzate de Covid-19, este cea mai importantă.

Cu alte cuvinte, Coaliția PNL, USR, UDMR ascunde adevărul despre pandemie!Cifra de 1000 de morți neraportați de Covid 19este imensă și vine chiar de la Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Parlamentarii puterii refuză însă înființarea comisiei de anchetă pentru verificarea datelor din pandemie. 

Este o marjă de eroare uriașă, mai mare decât la orice sondaj de opinie, iar efectele se regăsesc în neîncrederea cetățenilor față de autorități, față de tot ceea ce însemnă măsuri împotriva pandemiei și în special față de campania de vaccinare. 

Deși PSD insistă cu constituirea de urgență a acestei comisii de anchetă privind datele din pandemie, pentru a se restabili adevărul,  cu toate datele pe masă și pentru a putea merge cu toții mai departe în acest război cu pandemia, puterea continuă să refuze constituirea ei, deși motivația este una deloc de neglijat.

Și dacă tot se insistă cu refuzul, poate ar fi bine dacă actuala putere ar explica public românilor, cum e posibil ca marja de eroare din România să fie comparabilă cu totalul numărului morților de Covid 19, din țări, cu o populație mult mai mare decât a noastră.
În Coreea de Sud, de exemplu, la o populație de peste 51 de milioane de locuitori, numărul morților este de numai 1875. În Australia sunt înregistrați doar 910 decedați. Cifre situate sub marja de eroare din România sunt înregistrate și în Norvegia, Danemarca, Finlande, Albania, Singapore etc.

Această marjă de eroare reprezintă o mare problemă, în orice sens s-ar fi greșit. Dacă sunt prea puțini cei declarați oficial decedați din cauza Covid 19, înseamnă că guvernul a luat în calcul cifre greșite și nu a adoptat toate măsurile necesare pentru a stopa epidemia.
Dacă sunt prea mulți morți raportați față de realitate, înseamnă că românii au fost ținuți degeaba în case, că li s-au restricționat abuziv drepturile și libertățile, că au fost băgați în faliment, ori că și-au pierdut locurile de muncă fără niciun motiv real.

Cine răspunde pentru toate acestea, având în vedere că pe astfel de date trunchiate cei din guvern au luat decizii care ne-au afectat în mod direct viața și libertățile și au dus la distrugerea unor întregi sectoare economice?

Pare că USRPLUS joacă la două capete: mimează transparența, când denunță măsluirea datelor și blochează apoi în parlament, alături de PNL și UDMR, constituirea comisiei de anchetă.

Copyright © 2019 AT Video Creations