Connect with us

Actualitate

Vorba Sarmizei

Published

on

Încă o eroaredezastrul măștilor neconforme!

Cea mai revoltatoare știre a ultimelor zile este de departe aceea că, după zece luni de pandemie și după măsura obligativității purtării măștii, 20 milioane de măști neconforme au fost aduse în România. Adică, nu doar că oamenii și-au aruncat banii pe geam, dar și-au și pus sănătatea în pericol, încercând să se protejeze, unii plătind scump pentru asta.

După zece luni, Guvernul Orban află această informație și ne-o servește cu mândrie, fără să-și pună cenușă în cap, așa cum ar fi trebuit.  Povestea aceasta este cât se poate de gravă și nu va fi tratată ca atare niciodată, chiar dacă zeci de mii de oameni s-au contaminat și mii de oameni au murit deși au respectat regulile impuse de autorități. Și toate astea din cauza Guvernului PNL, care nu a fost în stare să controleze și să reglementeze comerțul cu măști, multe dintre cele neconforme ajungând probabil să fie folosite chiar de personalul medical din linia întâi. 

Președintele Iohannis nu va certa, așa cum ar fi normal, Guvernul că nu și-a făcut treaba și că a dormit zece luni și va continua să folosească spații de emisie și spațiul de la Cotroceni făcând campanie pentru PNL. El nu-și va dori niciodată să pedepsească vinovații – știm cu toții că e nedrept și părtinitor – pentru că tocmai aceștia suntpreferații lui, tocmai aceștia și-ar dori Președintele să conducă în continuare România. 

Este o altă eroare evidentă făcută în gestionarea situației cu care se confruntă țara noastră. Dar, spre deosebire de alte erori făcute de cei de la PNL și neasumate, evident, acum lucrurile sunt clare și nu mai pot da vina pe PSD. Vina este doar a celor care conduc în acest moment țara. Nu mai poate fi aruncată vina pe nimeni pentru un lucru atât de grav și de evident. Da, s-au jucat cu viețile noastre dar nu vor plăti niciodată pentru asta și nu-și vor asuma niciodată responsabilitatea, nici pentru asta și nici pentru altele. Ce vor face acum? Vor îngropa subiectul sau vor găsi o formă standard de răspuns pe care-l vor trimite în punctajele zilnice pentru toți membrii de partid. Va fi o „cercetare” continua până la alegeri. 

Așadar, dacă numărul îmbolnăvirilor va scădea va fi pentru că oamenii au înțeles să stea acasa și nu în primul rând să poarte mască, așa cum obsesiv cere Președintele Iohannis. 

Cred că nu vom vedea din partea lui un mesaj schimbat, deși necesar, în „purtați măști conforme”, și asta pentru că ar trebui să dea din nou explicații și nu poate, nu are cum.

Copyright © 2019 AT Video Creations