Connect with us

Actualitate

Vorba Sarmizei

Published

on

Incompetența se penalizează, nu se premiază!

​Da, oriunde în lumea asta mare, nu însă și la noi. 

​Cele mai multe DSP-uri din țara au avut plângeri din partea cetățenilor, fie că telefoanele sună în gol, fie că nu li se răspunde la întrebările legate de pandemie  sau nu li se spune ce pași legali să urmeze într-o anume situație. Avem extinderi de focare pe tot teritoriul țării, pentru că DSP-urile nu au făcut anchetele epidemiologice care se impuneau; avem focare în spitale,pentru că DSP-urile au fost incapabile să verifice respectarea măsurilor de protecție; avem oameni care s-au îmbolnăvit sau care au murit în căminele de bătrâni ori în centrele de plasament, pentru că DSP-urile nu şi-aufăcut datoria şi nu au luat măsurile obligatorii în aceste centre aglomerate. Există dovazi că DSP-urile au dat dispoziţii aiurea, că au fost direcţii în care s-au ascuns cazurile propriilor angajaţi bolnavi de covid. Presa a identificat încă de la începutul pandemiei toate aceste probleme, dar și raportările haotice, mulți dintre directori dându-și demisia, nefăcând față situației de criză.

Sigur că, luate în particular, cazurile de nerezolvare a problemelor sunt nenumărate și foarte diverse. Și totuși, în aceste condiții, Guvernul Orban s-a gândit că șefii DSP-urilor trebuie premiați.

​La cât de multe probleme au fost semnalate și la câte dezbateri despre incompetența șefilor DSP au avut loc, Guvernul ar fi trebuit să-și pună cenușă în cap și nu să le dea acestor angajați, dovediți incompetenți, 40%măriri de salarii.

​Nu am văzut însă public nicio justificare, nicio explicație din partea decidenților, pentru o astfel de decizie. Sigur, nu au această obligație, dar cred că situația în care se află azi România ar impune o astfel de justificare. Dar, se aplică din nou formula „noi am decis și asta e!”. 

PNL a gestionat prost criza, din toate punctele de vedere, chiar OSCE dând dreptate CCR și Avocatului Poporului, considerând că Guvernul PNL a introdus măsuri excesive și disproporționate față de propriul popor, generând totodată o serie de discriminări prin modul arbitrar prin care au fost impuse restricțiile sau cum au fost date amenzile.

Guvernul nu a fost partener cu cetățenii în această pandemie. A fost adversarul lor în permanență. Iar când oamenii nu au mai avut încredere în Guvern au fostacuzați de „prostie” sau „de iresponsabilitate”. 

Niciodată Premierul Orban sau Ministrul Sănătății nu au criticat lipsa de reacție a vreunui DSP din țară, niciodată nu au recunoscut incapacitatea vreunuia, din orice colț al țării ar fi, asta adăugându-se la măsurile proaste și comunicările bâlbâite ale Guvernului și zdruncinând încrederea populației în actuala putere.

​Sunt luni de zile de când asistăm la proasta gestionare a pandemiei, lucru evident și de necomentat. Cum de necomentat este și decizia de mărire a salariilor din DSP. Câteodată lucrurile sunt clare, câteodată însă, ca acum, trezesc multe semne de întrebare. Și din nou constatăm cu tristețe: ca la noi, la nimeni!

2

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations