Connect with us

Actualitate

Vorba Sarmizei

Published

on

Poluarea, doar o temă de campanie

​De 30 de ani, una din principalele teme de campanie, pentru toate partidele, a constituit-o problema mediului. Tot de 30 de ani, lucrurile care s-au făcut în privința îmbunătățirii aerului din țară, dar mai ales din București, au fost foarte puține. 

Ca dovadă, România, în actuala guvernare, a fost condamnată de Curtea de Justiției a Uniunii Europene, prin hotărârea publicată pe 30 aprilie, pentru nerespectarea Directivei 2008/50/CE a Parlamentului European şi a Consiliului, privind calitatea aerului înconjurător şi un aer mai curat pentru Europa. 

Documentul se referă la depăşiri ale limitelor maxime admise pentru PM10, în Bucureşti, în perioada 2007 – 2016, dar şi la problemele pe care le înregistrează ţara noastră în procesul de combatere a poluării. Si pentru că responsabilitatea, în ceea ce privește capitala, a fost aruncată pe nedrept în cârca actualului primar, să reamintim faptul că în  perioada menționată primari au fost: Adriean Videanu – PDL, Sorin Oprescu – independent și primariinterimari: Ștefănel Dan Marin – UNPR, Ioan Răzvan Sava – PNL. 

După ce a acuzat Primăria Generală că nu gestionează problema poluării din București, care era oricum în sarcina Ministerului Mediului și după ce a ascuns analizele care demonstrau că poluarea era provocată de CET Govora, ministrul Costel Alexe s-a dovedit incapabil să absoarbă banii europeni pentru monitorizarea calității aerului. 

Deși problema stațiilor de monitorizare ale Ministerului Mediului a fost mereu în atenția opiniei publice, întrucât datele erau inconsistente, ministrul Alexe nu a fost în stare să facă un proiect pentru a accesa cei 16 milioane de euro alocați României de către Uniunea Europeană pentru modernizarea rețelei naționale de monitorizare a calității aerului.

Ministrul a mimat la un moment dat un dialog cu ONG-urile de mediu, doar atunci când a vrut să asmută societatea civilă împotriva Primăriei Generale. După amânarea alegerilor locale, ministrul nu a mai fost interesat de niciun dialog cu societatea civilă.

Acum, avem din nou o idee despre data alegerilor, ceea ce va duce, cu sigurață, la reînceperea discuțiilor. Așadar, vor fi întâlniri și promisiuni, dar proiecte, fonduri, când?1

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations