Connect with us

Actualitate

Vorba Sarmizei

Published

on

Minciuna lui Tătaru a lăsat medicii fără bani

Nu mai e o noutate că guvernul comunică foarte prost în această perioadă în care toată lumea are nevoie să fie informată, fără a-și mai pune întrebări la care să nu găsească răspuns. Deși s-a atras atenția în mai multe rânduri despre comunicarea defectuoasă a autorităților, lucrurile nu s-au îmbunătățit, ba mai mult, descoperim și minciuni spuse de cei care ar trebui să transmită o maximă credibilitate. Unul dintre ei este Ministrul Sănătății, Nelu Tataru.

Dacă dl Tătaru minte cu nerușinare sau areechipa slab pregatită care nu îl informează, nu știm, dar mesajul ajuns din partea sa în spațiul public este falsă. Bănuiesc că nu i s-au impus (nu-iașa?) oameni de la partid, neprofesioniști, în echipă!

Așadar, cred că s-a trecut cu prea multa ușurință peste un subiect care, în oricare altă țară ar fi dus la demiterea ministrului. După ce i-a lăsat fără echipamente de protecţie, expunându-i riscului îmbolnăvirii, fără însă a avea remuscări (încă nu și-a cerut scuze!), ministrul Tătaru a dat vina pe medici că aceștia nu și-au primit sporurile cuvenite și bunusul de 500 de euro promis de însuși Presedintele Iohannis, motivul invocat fiind acela că medicii nu au făcut cereri. Îl contrazic listele de la Spitalele Judeteane, de la spitalele din Bucuresti aflate în subordinea Primăriei Capitalei și informațiile venite din țară de la președintii de Consilii Judetene.  

​În realitate, nici sporurile prevăzute de lege pentru activitatea medicilor în astfel de situaţii, nici bonusurile promise de Iohannis nu au putut fi acordate, pentru că în România nu exista oficial epidemie. Ministrul Sănătăţii nu a emis ordinul de declarare a epidemiei în ţara noastră.

​Sigur, nu s-a născut nimeni ministru, dar când medicii nu-și pot lua banii, chiar nu vrei să știi cu adevărat de ce? Cineva, deștept și atent pe surse: neînregimentat politic), a oprit plata, pe bună dreptate. Cum ar fi fost ca medicii să fie platiți, iar mai apoi, la o verificare a Curții de Conturi, să trebuiască să dea banii înapoi? 

​Că unii sunt incompetenți e clar, așa cum e clar că există și rea voinață. Și mai e clar ca noiprea ușor trecem peste nedreptăți, prea ușor le dăm credit și prea ușor iertăm!1

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations