Connect with us

Vorba lu Tatoiu

Vorba lu’ Tatoiu. Nu e pamflet!

Published

on

Covidu’ si Sanepizii

Acum vreo trei zile am citit ca un pusti s-a intors cu avionul de la Londra (tara roșie) pentru ca tatăl sau era pe moarte. Deși citise ca, daca poseda un spațiu de locuit singur, avea vreo doua case goale, va face carantina de patrusprezece zile in acel spațiu, a fost săltat de polițai si dus intr-un lagăr de carantinare in care sta la izolator in aceeași camera cu încă trei bărbați, de preferințe necunoscute, adică ceva mai bine decât la Rahova, dar mai rău decât Dragnea (https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23941822-andrei-marian-venit-din-londra-pentru-vedea-mama-plasat-carantina-autoritati-azi-aflat-telefon-decedat-doreste-care-sunt-conditiile-din-caratina-cazare-hrana.htm).

Apoi, ieri, am citit despre un caz similar (https://adevarul.ro/news/eveniment/o-romanca-abia-sosita-regatul-unit-spune-fost-introdusa-ilegal-carantina-mi-rupe-inima-nu-ajunge-sa-mi-vad-tatal-ultimele-clipe-1_5ea9b7a45163ec427141e257/index.html), de data aceasta fiind clar vorba despre o doamna educata, din clasa superioara, care venise înarmata cu o copie a Monitorului Oficial unde se publicase Ordinul 622/14.04.2020 al Ministrului Sănătății(http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/224880) si care avea neobrăzarea de a ști legea, de a cere sa fie aplicata si mai ales care arata si se purta diferit fata de sanepizi si colegele lor si polițaii prezenți. Drept care, curat constituțional, au umflat-o si au băgat-o in duba si au dus-o in carantina la Ramada. La Ramada, pe banii noștri, minimum 300 lei/zi, pentru ca si Ramada trebuie sa mance gura ei la vremea când  niciun puradel nu calca-n bătătura lor.

Pentru marea masa a compatrioților cunoașterea legilor e superflua, exact așa cum este si pentru sanepizi (lucrători la Sanepid, ca așa se numeau pe vremea mea), polițai si alte organe despre care se va face vorbire, cu probe, mai departe.

In esență, Ordinul 622, astăzi avortat, modifica Ordinul 414/11.03.2020  (http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/223786) prin care s-a impus internarea in spital a infectaților cu corona virus, simptomatici, cu tuse si febra si pe moarte cat si a celor asimptomatici, pentru ajutorul UE pe cap de internat. Tot odată se impunea si carantinarea in lagăr pentru patrusprezece zile a celor veniți din zonele roșii, indiferent de starea lor, pentru susținereafinanciara a anumitor hoteluri si pensiuni care altfel ar fi stat închise precum restul stabilimentelor surori.

Urmare a unei postări pe net a Dnei. Carmen Uscatu, in care le bătea obrazu’ ca, nicăieri in lume, infectațiiasimptomatici nu sunt parcați in spital pentru a fi tratațicu apa sfințită, a apărut peste noapte 622 pentru modificarea lui 414 si prin care asimptomaticii infectațierau trimiși sa se repauzeze la domiciliu iar persoanele asimptomatice sosite din zonele roșii erau trimise in carantina in spatii proprii sub condiția ca aceste spatii sa permită izolarea fata de familie si vecini.

A doua zi, când nici nu se uscase cerneala pe Monitorul Oficial, apare purtătoarea de vorbe a M.S. care ne spune ca s-a înțeles greșit si ca infectații asimptomaticirămân parcați pe mai departe in spital iar veneticii sosiți din zonele comuniste vor sta acasă numai dupăce hotelurile si pensiunile prietenilor lor vor da pe din afara.

Nu trece ziua si ministrul se dădu de trei ori peste cap si produse Ordinul 629/15.04.2020 publicat in M.O. nr.318/16.04.2020  (http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/224892)

prin care modifica si 414 si 622 si edictează ca infectatii asimptomaticii rămân in spital pana devin simptomatici iar defectorii din zonele comuniste se duc acasă fără a mai aștepta ca lagărele de carantinare sa dea pe din afara.

După acestea Dl. Vela mai produse si Domnia Sa Ordonanțele Militare 9/16.04.2020 si 10/27.04.2020 fără măcar a mai pronunța cuvântul odios carantinare, instituțional sau la privat.

Acum, îmi pare rău ca v-am plictisit cu ordonanțele,mai ale ca la romanica nu contează legea, nici pentru românaș si nici pentru organ si, ce-i mai rău, nu o știunici unu’ nici altu’. Așa ca, sărmana doamna care a invocat 622, corect pe fond, in chestia cu carantinarea la domiciliu, a vorbit in pustiu si s-a dus la bulau.

Deoarece in câteva zile voi fi si eu in situația asta, am încercat sa vad cum sta treaba, asta după ce am studiat cadrul legislativ mai sus amintit.

Primii cu care am vorbit, întâi pe telefon si apoi pe whatsapp, ca-i mai safe, au fost ceva prieteni avocațisau birocrați legați de cestiune, cărora le-am trimis si documente. Toți s-au ferit ca dracu’ de tămâie sa emităvreo opinie tranșanta, sa indice vreo linie de apărare ca sa nu ajung la Ramada ci la mine acasă câteva sute de metri mai încolo, spunând-mi conspirativ ca știi si tu cum e la noi, ca ăștia fac ce vor, ca ei nici nu urmărescștirile si nici nu citesc legile, mai ca nici la buda nu ies.

Așa ca m-am apucat sa sun la MAE la București, eu fiind cetățean roman in nevoie într-o zona roșie unde nu avem consulat. Au un număr pentru legături cu Covidu’, 0214312059, unde am apăsat 1 si am întrebat-o pe duduia care mi-a răspuns ce urmează sa pățesc pe Otopeni când mă voi întoarce. Nici nu am apucat sa termin ca mi-a zis cu satisfacție “ca” carantina instituționalizata mă mănâncă pe doua săptămâni. Am întrebat-o de unde știe, ceva ordin, ordonanța, lege, ucaz si mi-a zis ca așa sta treaba, ca a ordonat Dl. Ministru Vela si daca nu-mi place e treaba mea.

Bun,  zic, e call center, știe lumea cum e call centerele de prin Pakistan, așa ca am sunat la Biroul Relații cu presa, la 0214311377, unde mi-a răspuns o doamna spălata pe care am convins-o sa nu-mi închidă telefonuldeclinând-mi numele. Am aflat exact nimic, a fost mai alunecoasa decad Covidu’, nu știa de 414, 622, 629, știa numai ca după ce sosesc merg direct la bulau la deparazitare, ca așa sunt dispozițiile si ca s-a spus si la televizor. Eu nu am televizor, am internet si m-au alfabetizat pe vremea lui Gh. Dej așa ca încă știu citi. Am întrebat-o ce se întâmpla daca vin cu certificat de testare negativa RT PCR făcut cu 72 ore înainte, a zis ca nu-i treaba ei, sa mă înțeleg la Otopeni cu doctorii si cu polițiștii. Mi- a luat numărul de mobil si adresa secreta de email si mi-a spus ca voi primi lămuriridespre ce mă așteaptă la Otopeni si, ca un gest de suprema omenie, mi-a dat numărul de la legături cu Covidu’ si am sunat din nou. Din nou conversație cu call center-ul si așa am aflat ca Vela e de vina ca a dat Ordonanța Militara 10 si deci nu mai e nimic de făcutdecât sa mă supun ordonanței sau autorului.

Ce sa spun, am rămas impresionat când, după vreo patru ore, am primit un email de la Informații consulare referitor la Tichetul nr. 2732999 prin care sunt informat ca, la solicitarea mea si presupun ca si in numele ministrului lor, au plăcerea sa-mi comunice o copie după Ordonanța 10 a lui Vela care n-are nici clin nici in mâneca cu ce l-am cerut eu si nici cu carantina. Atât ii duce capu, da-ia au ajuns la MAE, si-au luat grade, diplomatice si nu numai, trăiesc bine si converseazăde-i doare mana.

Având in vedere ca sunt pe pământ franțuzesc, zic sa sun la ambasada la Paris sa-i întreb ca poate sunt mai luminați  de când s-au mutat de la București. Am sunat la numărul de urgenta  +33680713729 , număr de mobil, poate telefonul era in Romania si d-aia nu mi s-a părut prea luminata făptura care mi-a răspuns. A fost destul de plictisita aflând unde sunt, fără consulat si alțiromani prin preajma, mi-a repetat si ea fraza cu ordonanța 10, cu plecarea in carantina instituționalizata, bla, bla si mi-a închis zicând ca nu este o urgenta.

După ce m-am mai gândit mi-a venit idea sa verific la organu’ care te ia de aripa si te duce la izolator, recte PF Otopeni. Nu va mai plictisesc dandu-va numerele, sunt trei pe site-ul aeroportului si alte trei pe site-ul politiei, diferite, si nimeni nu a răspuns vreo data. Am încercat sa păcălesc sistemul prin centrala MI, dar mi-am pierdut îndemânarea. Pana la urma, surpriza mare, dau de un număr de call center 0219590 si mi se răspunde cu accent de Banat si aflu ca vorbeam la Timișoara. Pana acum a fost singura doamna care mi-a acordat atenție, politicoasa, cred ca era si mai in vârstasi care, mai ales, m-a făcut sa înțeleg ca PF este brațulînarmat al sanepizilor, ca doctorul moarte decide cine trece la dreapta si cine la stânga si ca polițiștii sunt la ordinul lor pentru executare.

Acum, lămurit fiind ca este știința la mijloc, m-am liniștit. Am încercat o ora sa prind pe careva la DSP, pe tara, pe București, pe Marte, canci, mai ceva decât daca sunam la NSA. Pe toate celelalte instituții implicate le prinsesem, numai pe capul caracatiței nu. O sa încerc si mâine dar rezultatul va fi același ca atunci când suni la instituția sora, OPC. Adică niente, nada, nihil.

Si atunci vin de pun public următoarea întrebare, nu se știe către cine, Excelentele lor Dnii. Tătaru, Vela, Aurescu si care or mai fi, ca nu îndrăznesc sa merg la top,

Ce se va întâmpla când vom debarca la Otopeni venind dintr-o insula teritoriu francez, via Charles de Gaulle, după 10 săptămâni de „confinement”, cu certificate RT PCR negative, speram. O insula cu 900.000 locuitori, 430 de infectați dintre care 300 așa au venit de la Paris, nicio mortăciune, unu la ATI si încă trei in spital ?

Mă lasă doctorul moarte sa mă duc acasă cu nevasta unde locuim singuri la casa cu curte ? Vrea Arafat sa-i dam codul de la sistemul video CCTV sa ne verifice daca avem scaun zilnic ? Mi-e rușine ce repede l-ațiîntrecut pe Ceaușescu fără sa va gândiți ca istoria esteca o spirala si întotdeauna se repeta.

P.S. Aista nu-i un pamflet.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations