Vorba lu’ Tatoiu: Arafat, groparul super specializat al drepturilor noastre

  Duminică dimineața la cafea m-am apucat sa citesc știrile și mi-a s-a ridicat tensiunea. De la declarațiile lui Arafat. Omul asta nu înțelege nimic despre economie. A spus cu convingere ca nu-i nici o problema cu închiderea magazinelor la ora 18.

  Deoarece trebuie promovata telemunca. Adică dacă muncești de acasă poți să o ștergi la supermarket în timpul programului. Așa cum fac angajații de la statul degeaba. Personajul asta a muncit în viata lui în privat, m-am întrebat între doua extrasistole.

  M-am apucat să caut în CV-ul personajului. Aflu că a activat ca voluntar până în 1998 când a semnat primul lui contract de munca. Din 90 după absolvire, când a făcut pe lângă voluntariat o grămadă de masterate și studii, nu este clar cine l-a finanțat.

  Traseul Palestina, Romania, Belgia, Italia, Franța și mai ales SUA a costat mult. Cine l-o fi plătit? Asta ca tot ne întrebăm cine-l tine in brațe in posturile călduțe din administrația centrala românească. Cele mai interesante specializări sunt in America. La Homeland Security, FEMA vreo 5 cursuri. În timp ce făcea voluntariat în România. Asta în perioada de rezidențiat.

  Mă întreb si eu cu mintea mea de blondă, doctor pe bune în științe matematice, ce note o fi avut personajul în facultate comparativ cu colegii români și de ce tocmai el a fost extras din urna de câștigători de finanțări de la felurite agenții și organizații?

  Om fi noi o nație care crede în minuni, dar au și ele o limita de probabilitate statistica.

  Îl găsim expert în ministerul sănătății intre 1999 și 2001.Pe vremea guvernului Năstase-Pe-Se-De. Asta ca sa fie clar când blamam reformele inexistente din spitale în vremuri de trista amintire. Era ceva cu fonduri de la Banca Mondiala pentru achiziții și organizări ale medicinei de urgență din Romania. Pe baza unor împrumuturi.

  Nu aveam experți neaoși. Trebuia sa vină un școlit de afară să gestioneze fluxul banilor. Și a gestionat bine. La urgențe ne alegemă cu pompieri școliți intra-ale medicinei în 6 luni și când este chiar dezastru cum a fost în Apuseni, pe lacul Siutghiol, la Colectiv, Piatra Neamț maternitatea Giulești, incendiul de la Babeș și lista mai continuă ne lămurim cum este cu distincțiile și cursurile internaționale.

  Dacă adunăm orele de studiu pentru toate cursurile și calificările trecute în CV și eliminam orele de somn nu știu de unde mai adunam ceva ore de voluntariat care l-au transformat în salvatorul națiunii adoptive. Fără el nu se poate. Este cel mai bun.

  Stai sa vezi ca am mai dat de niște poziții de management. Ca la sapă sunt doar sclavii neșcoliți de cine trebuie. Când au venit fondurile elvețiene REMSSy, pac si Arafat la Ministerul Sănătății, consultant în gestionarea lor.

  Aflu că managerul urgențelor în sănătatea românească a avut și un hobby. Agricultura. Din 2012 a fost copreședinte al Grupului de Sănătate, alimentație și agricultura din cadrul NATO. Ca să vezi că omul este neobosit în implicarea în „urgențe”. S-a ocupat și de Tadjikistan. Din poziția de consultant OMS.

  Și în tot timpul ăsta a făcut și cercetare. O lista impresionantă ne lămurește de ce are atâtea titluri universitare. Fără doctorat, ca pentru asta nu a mai avut timp. Ca s-a făcut mare șef la stat, în 2007.

  Și de atunci nu l-a mai mișcat nimeni. În jos. În sus, pas cu pas spre monopolului absolut al „urgențelor” noastre.

  Nu înțelege de unde vin banii pe care ii tot gestionează de când a fost la studii în occidentul civilizat.

  Îmi amintesc cum a vrut Băsescu sa ii dea peste mana de expert în gestionarea investițiilor în medicina de urgență și a fost cât pe-aci să își piardă scaunul de la Cotroceni. Și marketingul costa. Ai bani mulți de investit în împrăștierea „adevăruriloresențiale” te alegi cu lipire pe posturi esențiale. 

  Cam ce face cu succes astăzi si Vlăduț, tăticul comunicării online de nimicuri esențiale.

  După ce am schimbat felicitări de Pesah cu prietenii mei evrei și mi-am amintit cât de înălțătoare era procesiunea de Florii la catolici pe vremea când Arafat era ocupat cu studiile și nu ne dădea ordine fără cap și coada, am ajuns la o concluzie.

  Cine provine dintr-o cultură în care femeile sunt oameni de rangul doi și în public trebuie sa își ascundă fața în spatele valurilor, dacă are prea multa putere o sa încerce sa impună aceleași reguli și altor indivizi pe care îi definește, din înaltele sale funcții internaționale, ca fiind de rangul doi. Eu sunt femeie și româncă. Oi fi de rangul doiPlus?

  Articole Similare

  Vorba lu` Tatoiu: Statistica, rata de pozitivare şi testarea

  Vineri dimineața ne-a atacat un nou inamic. Tulpina sudafricana....
  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI