Connect with us

Vorba lu Tatoiu

Vorba lu’ Tatoiu

Published

on

Minciuna Oficiala si Sanepizii

După modelul serialului “…. si Ardelenii”, vin cu episodul doi.

Vineri, de ziua internaționala a oamenilor muncii, sărbătorită de mine prin munca pe Google, am dat de “Tel. linie garda : 021/313.77.39” al DSP București si fix la ora 17:17, ora Bucureștiului, am sunat si m-am conversat timp de 14 minute si 4 secunde.

Bref, la al treilea apel obțin legătura si, fără a fi avertizat daca apelul se înregistrează, răspunde o voce feminina tandra, gen operatoare telefonica comunala, care mă întreabă ce vreau. Eu, umil, răspund ca sunt un cetățean roman care peste trei zile urmeaza sa ajungăpe Otopeni dintr-o zona roșie si vreau sa aflu ce o sa pățesc.

La care interlocutoarea mea mă întreabă răstit ce vârstaam. Eu, protestez ca ce importanta are si, apoi, cedez vinovat, si spun, 66. Operatoarea îmi comunica, fărădrept de apel, ca voi fi preluat si introdus in carantina instituționalizata intr-un loc ales de DSP si ferit de covid. Eu o întreb care este baza legala. Ea îmi spune ca ordonanța militara. Eu insist, care ordonanța , ce număr si de când. Ea zice sa rămân pe fir ca mătransfera. In timpul asta se auzeau glasuri de dispecerica in filmele americane.

Vine la telefon o voce masculina autoritara care se prezinta neinteligibil. Încerc sa repet întrebarea de mai sus, dar vocea mi-o retează spunând-mi sa mă identific cu nume si prenume, drept care ii spun ca sunt Ion Ionescu si repet întrebarea. Primesc același răspuns ca de la operatoare. La insistenta mea sa aflu baza legala,aflu tot de ordonanța militara neidentificata. Îl întrebdaca este doctor si îmi răspunde afirmativ si măstăpânesc sa-l întreb daca locul de munca este la penitenciar. Prefer sa-i spun, așa ca de la coleg la coleg, adică de la doctor la doctor, specificând ca sunt practician si am terminat acum patruzeci de ani, ce m-ar sfătui sa fac, eu neavând experiența in sănătateapublica. Mă repede sa mă calmez, sa nu mai folosesc un ton ridicat, eu ii spun, in jargon medical, fără sa fiu sigur ca înțelege, ca mi-a provocat tahicardie, 120, si un puseu de tensiune, 150. Îmi cer scuze si încerc sa-l determin sa-mi spună ce sa fac sa mă duc acasă la curte cu nevasta de 63 ani, daca exista vreo portița legala, etc. Când vad ca nu cedează, il întreb daca a auzit de Ordinul Ministrului Sănătății 629 din 15 aprilie si,pentru câteva secunde, a amuțit. Apoi spune ca este si aceasta o posibilitate si ca pot sa o invoc când vin pe Otopeni, caz in care se poate, la decizia lu’ doctor moarte, sa mă duc acasă. Îl întreb daca acolo unde a fost făcut el doctor l-a pus careva sa spună jurământullui Hippocrates si simt ca se enervează, poate a crezut ca-l înjur, si-l întreb de ce dezinformează in calitatea lui  oficiala de organ al sănătății publice. El mă acuza ca nu am încredere in autorități, eu ii spun ca am fost 18 ani membru pcr si am supravietuit 36 ani in comunism, asa ca am exact atata incredere cat trebuie, etc. Cand vad ca devine isteric ca un confrate expirat face mișto de el, ii spun ca toata convorbirea este înregistrata automat ca sa am o proba vis a vis de un eventual abuz când sosesc  pe Otopeni. 

Din acel moment nu a mai fost posibil sa conversam pentru ca singura lui preocupare a fost sa îmi repete, in pragul apoplexiei, ca nu am acordul lui sa li înregistrez, de parca aveam o convorbire privata si nu o solicitare de îndrumare legala care sa fie folosita la o adică in caz de urgenta.

I-am mulțumit pentru timpul pe care mi l-a acordat si fiind singur ca si linia de garda a înregistratconvorbirea si numărul de telefon ii, si le confirm, ca, vorba sovieticului, a fost o provocație.

Ceea ce mă îngrijorează nu este minciuna oficiala, cu care sunt obișnuit si la care sunt imun, ci prostia sineprofesionalismul celor puși sa o debiteze, împrăștiesi susține si care considera ca toți cei care sunt supușiminciunii lor au nivelul de inteligenta si cultura al comanditarilor. Presupun ca la fel girează si micile minciuni oficiale in relațiile cu terții externi, de unde si chiflele pe care si le iau.

Deci, si in consecință, mințiți si voi mai cu talent !

Cat tine Ramadan luați una pe zi pana ziceți Aman. Apoi ne auzim de Bairam !

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations