Connect with us

Vorba lu Tatoiu

Vorba lu’ Tatoiu

Published

on

Costul si beneficiarii uniformizării ?

Mai sunt doua săptămâni pana la o noua reconfigurare a libertăților noastre garantate de Constituția pusa in stand by din 16 martie si mai nou machiata cu o ordonanță din 2004. Ni se spune din ce in ce mai des ca romanii ,după ce au fost disciplinați au devenit rebeli. Trebuie obligați prin ordonanțe cu denumiri diferite sa devina copii cuminți. Daca câțiva sunt indisciplinați, toți ceilalți trebuie sa plătească solidar cu ei. Așaca mă aștept ca după 15 mai sa se vina cu copii ale celor mai dure restricții din UE, deși la noi spitalele nu sunt sufocate ca in Franța, Spania sau Italia. Si ar fi si mai bine daca asimptomaticii nu ar incarca notele de plata. Rata de mortalitate, daca nu îlascultam pe Tătaru si trecem toți morții la decese de covid, nu este demna de isteria alimentata de decidenți. Toți anunțanumere in loc de procente. Asta ar trebui sa ne pună pe gânduri.Spre exemplu in Italia anul trecut in primele trei luni au murit 2066 de oameni pe zi. Anul asta au murit pe zi 1888 de persoane. Adică numărul deceselor este ai mic pe medie cu 13% (il sole 24 ore) . Este adevărat ca a existat un vârf de sarcina pe serviciile de sănătate in martie, dar de aici pana la isterie si inocularea fricii de moarte este drum lung. Aceasta politica de isterizare a populației cu masuri pe termen lung, care distrug economiile si generează pandemia sărăciei, mi se pare ca sunt dovada de prostie sau rele intenții. Avem in Romania 13800 de localități .La un număr de infestări de 11600 de infestări. Adicămai puțin de un infestat per localitate.

In loc sa descentralizeze deciziile, statul nostru paternalist încearcă sa le concentreze . Sunt probabil multe localități fărăcazuri de infestare. In acele localități ar trebui sa rămână închiseșcolile? Știm cate astfel de localități exista? Probabil ca sunt comune mici, in care oamenii depind de lucratul pământuluipentru a supraviețui. Si ținând cont de lipsa forței de munca ,probabil acolo sunt bătrâni in putere care supraviețuiesc tocmai pentru ca muncesc . De ce sa ii tratam pe toți la grămadă? De ce nu se poate sa avem statistici care sa ne permită o abordare personalizata a deciziilor? De ce sa nu lăsăm comunitățile locale sa își asume responsabilitatea masurilor de prevenire ? Probabil pentru ca centrul vrea sa se legitimeze prin monopol . Cam ceeace face UE cu statele membre. Poate pentru ca referindu-ne la calitatea deciziilor, competenta face diferența.

Educația si școlile. Aud ca școlile se închid pana in septembrie in Romania. Toate. Mediile se încheie pe baza rezultatelor dinainte de 16 martie. Asta da naștere la câteva întrebări. Ce fac cei care nu au note in catalog? Ce se întâmpla cu corigenții si posibilii repetenți? Ce se întâmpla cu materia neparcursa la acele discipline care necesita continuitate pentru programele anilor următori de studiu? Exista preocupări privind regândireacurriculum-ului pentru anul școlar 2020-2021? Ce se întâmplacu elevii care nu au acces la internet, acum când politicienii vorbesc despre învățământul la distanta? Ca sa înțelegețidimensiunea falsității ipotezei succesului acesteia, va confirm ca in București ,la o scoală de elita unde sunt in CA, 25% dintre elevi nu au participat la cursurile la distanta deși părinții au fost informați privind absentele .Cu copiii in același spațiu zilnic. Credeți ca in septembrie va fi un pericol mai mic de îmbolnăvirefără existenta unui vaccin? Nu toți părinții își pot permite meditatori si computer. Copiii lor, fără educație minima, vor rămâne eterni culegători de sparanghel sau muncitori cu ziua.Consiliul asta al elevilor ,nu sunt încă sigura cine a creat microfonul, bate șaua cu cumpărat de calculatoare pentru defavorizați. Ca sa folosești echipamente de înalta tehnologie ițitrebuie o formare inițiala desăvârșita de formatori. Așa cum înainte de a vorbi de sfera trebuie sa ști definiția cercului. Este mai ușor si mult mai profitabil sa derulezi un contract de achiziții IT decât sa rezolvi problema școlilor cu toaleta in curte si fără apa calda de spălat pe mâini. Ce este clar la examenele de anul asta cu subiecte sensibile electoral ? Mulți viitori politicieni își vor lua diploma de bac fără prea multe eforturi. Doctoratele or sa fie un mizilic.

Concluzie: Statul ne vrea prosti. Costa mai puțin sa ne tina democratic in turma.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations