Connect with us

Vorba lu Tatoiu

Vorba lu’ Tatoiu

Published

on

Bâlbe, incompetentă, superficialitate pe toate fronturile

Acum ca am terminat cu localele si s-a împărțit puterea in teritoriu, s-au făcut alianțele necesare , urmează împărțireaposturilor la nivel local pentru ca vin parlamentarele si conducătorii locali sunt garanți de voturi in ultima confruntare.Nu neapărat intre bine si rău. Mai degrabă intre ai mei si ai tai.

Cum se întâmplă in vremurile tulburi ,in care se schimba puterea, cine pleacă mai trage un tun, mai semnează un contract păgubos pentru instituție, își mai angajează vreo rudă, mai da o autorizație de tăiat niște copaci. Alții mai șmecheri sar in barca care nu ia apă si se strecoară la vâsle. Pana ii aruncă peste bordnoii veniți când se îngreunează ambarcațiunea.

Așa funcționează Romania de vreo 20 de ani. Interesul cetățeanului este prezent doar in declarațiile politice. Respectul pentru lege si sancționarea acelora care o încalcă nu sunt in lista de priorități. Pentru ca daca ar fi atunci nu ar fi  parașutați in posturi de decizie si management impostori sau semidocți,

Experții si specialiștii pe umerii cărora se aruncăresponsabilitatea deciziilor sunt niște persoane virtuale in timp ce aceia care ocupa posturile prin numiri politice demonstreazăorice mai puțin competente si alfabetism funcțional. In timp ce pandemia se extinde , pierderile in economie cresc. Vedem ca politicienii sunt mai preocupați de listele electorale decât de haosul din educație, de funcționarea defectuoasă a DSP-urilor, de lipsa medicilor, de lipsa unor politici clare de testare si anchete epidemiologice, de lipsa euthyroxului sau de agravarea bolnavilor cronici.

Zice Președintele ca aceasta pandemie ne-a găsit nepregătiți. Din Martie când a fost evident ce ne așteaptă. Au trecut 7 luni si nu s-a construit nicio strategie pentru toate problemele evidente cu care s-a știut ca ne vom confrunta. Exemplul de responsabilitate al colegilor noștri din UE nu a fost urmat. Guvernul continua sa reacționeze pompieristic si in loc sa aibă strategii se răstește la CCR, Avocatul Poporului, la PSD si de ce nu la poporul care nu se spală pe mâini cu apa rece. Cine nu este cu noi este dușmanulpoporului trâmbițează decidenții care ne guvernează viața de 7 luni.

Este tot mai evident in declarațiile la nivel înalt si mai ales alePreședintelui, că se transfera responsabilitatea consecințelorunor decizii negative la administrația locala ce tocmai a fost legitimata de votul popular. Unde partidul LUI a ratat aurul. Țineți minte trei cuvinte “Ceilalți sunt vinovați”. Pana când vom avea un alt Parlament o sa ni se arate  in fiecare zi niște vinovațide serviciu. Administrațiile locale unde PNL a pierdut.Niciodata apropiați ai nucleului de putere PNL. Întotdeaunaatunci când celor de la putere li se vor propune întrebăriincomode o sa primim răspunsuri alunecoase , adevăruritrunchiate si contraexemple de la opoziție. 

Cu cat trece timpul cu atât este mai evident ca apucăturile mai marilor zilei sunt la fel, indiferent de numele partidului. Aceeașipiesa, alți actori. Si regizorii din aceeași agenție. Doar spectatoritot mai putini ce vor fi manipulați de cei de la competiția de tip nou. Pentru ca așa se întâmplă in lumea asta in schimbare, cei mici care vor sa fie mari ,jinduiesc la scaunele ocupate de ai bătrânii care nu se dau plecați. Nu pentru ca ăștia noi ar fi altfel.Doar pentru ca electoratului ii plac serialele de tip stăpânulinelelor. Fără sa ii răstoarne pe ai bătrâni ăștia micii nu au nici o șansă sa se dedulcească înainte de pensie. Așa ca hai sa dărâmam statuile si sa construim o lume mai buna. Pentru cine? Aflați după ce votați, când o sa fie prea târziu.

Copyright © 2019 AT Video Creations