Connect with us

Vorba lu Tatoiu

Vorba lu’ Tatoiu

Published

on

“In politică, prostia nu e un handicap”

​​Napoleon Bonaparte

DA, este o situație critica in toata lumea din cauza pandemiei

DA, trebuie limitate INTELIGENT si PROGRESIV, pe baza de statistici relevante si documentate , acele tipuri de activități care favorizează  contaminarea.

DA, trebuie sancționați acei cetățeni care din lipsa de educație , agresivitate sau aroganta contribuie prin nerespectarea unor reguli LOGICE,COERENTE si NEDISCRIMINATORII .

DAR

NU trebuie sa toleram abuzurile si discriminările la care suntem supuși din indolenta, prostie sau interese obscure.

De la începutul pandemiei am asistat la o discriminare evidenta intre romanii care călătoresc in afara granițelor si cei din tară. E greu sa uitam internările forțate ,cursele de avion anulate si banii pierduți, trecerea  din greșeală a unor teritorii pe lista roșie. S-a inoculat idea ca cei care călătoresc sunt infectanții si nu cei care continuau sa se întâlnească fără respectarea normelor .In zona rurala mai ales sau prin cămările instituțiilor publice. Focarele au fost si rămân căminele de bătrâni infectați mai puțin de aparținători si mai mult de personalul prestator de servicii.Centrele cu copii instituționalizați au avut aceiași soarta. Si acolo DSPU-rile au făcut teste fără anchete epidemiologiceserioase. Am aflat la știrile de la ora 5 despre vreun pacientul zero in cazurile prezentate ? Despre testările familiilor acelora care lucrau in aceste centre. Probabil pentru ca anchetele epidemiologice s-au făcut așa cum se fac anchetele in comisiile înființate pentru a înmormânta vreun subiect inconfortabil pentru luminații noștri politicieni.

Ultima discriminare este cireașa de pe tort. Daca ești cetățeanroman si nu te plimbi in străinătate DSP-ul nu te testează pe banii statului. Nici daca ai fost in contact cu vreo persoana infectata nu ești testat întotdeauna. Daca iți faci testul pe banii tai sau ai companiei responsabile unde lucrezi si iese pozitiv , trebuie sa te internezi ca altfel nu primești concediu medical.Daca ai fost in contact cu o persoana infectata si ai noroc sa faci gratis testul si acesta iese negativ, si el se repeta gratis, dacanorocul nu te părăsește, după 5 (CINCI) zile si ești tot “negativ” atunci poți sa zburzi pe plaiurile patriei. În schimb daca ai avut obrăznicia sa călătorești si vi dintr-o tara galbena la momentul aterizării avionului, că la graniță este mai greu de controlat, staiin carantina 14 zile .Cu posibilitatea sa iți plătești, la 8 zile un test ,care daca iese negative te lasă in libertate după 10 (ZECE)zile. Dacă asta nu-I discriminare atunci eu nu mai înțelegnimic din logica grupului înțelepților.

Sa ne explice cineva ,cu vorbele la el, cum de un roman venit dintr-o tara cu grad de infectare cu 1% mai mare, tara care poate in  24 de ore a ajuns la un indice sub Romania la infectare (Austria, Ungaria, Danemarca), reprezintă o probabilitatea mai mare de a fi infectat decât unul care a fost in contact dovedit cu cineva infectat.

Si ca sa fie treaba mare, mare cat casa, sa ne spună ministrul sănătății, fiu al Moldovei ortodoxe si nu secretarul de stat Arafat , cu cat este mai mare probabilitatea de contaminare la  coada credincioșilor la racla Sfintei Parascheva, patroana spirituala a Moldovei, fata de coada la metrou . Ca știm ce masuri inteligente o sa “emane” strategii din sănătate de Sf Dumitru, patronul Bucureștiului.

Câtă vreme nu se știe clar câți oameni “viețuiesc” in București,ca parcările sunt sufocate de autoturisme cu numere din alte județe, aștept ca unul dintre capii vremelnici ai acestei tari sa ne lămurească cum calculează procentele care au generat sirena din aceasta după amiaza .Ca Vasile Roaită este oale si ulcele. Daca au uitat matematica din gimnaziu le aduc aminte ca valoarea unui raport creste când  IMPARTITORUL este mai mic. Împărțitorul este numărul natural la care se împarte  numărul de cazuri de infectare si nu Ministrul de Finanțe. 

Copyright © 2019 AT Video Creations