Connect with us

Vorba lu Tatoiu

Vorba lu’ Tatoiu

Published

on

Bombardamentul cu cifre la ordine de generali de carton

Asistam de 6 luni la un bombardament cu cifre ,majoritatea exacte, dar irelevante fără raportarea la context. De exemplu Bucureștiul are cel mai mare număr de infectări ,din Romania. Daca împărțim numărul de infectări la populația Bucureștiului se schimba poza. Județele care acum sunt sub presiune sunt Argeșsi Prahova. La nivel Mondial SUA este prezentata cu cel mai mare număr de infectări. Daca ne raportam la populație vedem ca rata de infectare la milionul de locuitori este comparabila cu cea din Panama despre care știrile nu vorbesc de loc. 

Trendul proceselor de infectare este la fel de important. Majoritatea tarilor ,la indicația OMS fac analiza funcție de suma infectărilor pe ultimele 14 zile, raportate la 100000 de locuitori. In Romania este 32,9 (6349 cazuri).Ungaria la1.04 (102 cazuri in ultimele 14 zile).Nu exista nici o justificare înafara de management defectuos. În Ungaria asimptomaticii nu au fost internați.

Hai sa vedem cu stăm la nivelul tarii noastre. Focarele nu sunt răspândite uniform. Nu exista o statistica zilnica privind suma cazurilor pe ultimele 14 zile la 100000 de locuitori pe fiecare județ in parte. Pentru a separa focarele si a putea aplica masurile necesare la nivel punctual si nu otova la toata tara. In medie se fac 100 de testări zilnic in fiecare județ Unde sunt focare identificate ar trebui sa crească numărul. Pentru asta ar trebui gândită o strategie de răspuns. Avem? Se pare ca nu, dupăbâlbele din ultima vreme. 

Guvernul continua sa muncească fără sa gândească. Si sa se răstească la toți cei care au îndrăzneala sa ii întrebe cum muncesc. Vorba aceea Drumul spre iad este pavat cu intențiibune. O astfel de intenție “buna” este proiectul de lege al carantinei, copiat după codul penal. Mai puțin căile de atac care sa garanteze evitarea abuzurilor. Adică carantinarea se poate face așa cum se face arestarea 24 ore. Cu polițistul înlocuit de doctor si procurorul înlocuit de un sanepid. Ce se întâmplă după24 ore cu arestatul vinovat de suspiciunea rezonabila de contaminare? Sanepidul nu se duce cu arestatul in fata judecătorului de drepturi si libertăți. Aici e buba care blocheazăvotarea legii in Senat.

Un alt semnal de alarma îl reprezintă modul in care se preseazăvotarea legii carantinei invocând modul in care este legiferata carantinarea in alte tari. In timp ce domnul Arafat refuza sa răspundă președintelui Senatului la întrebarea legitima: care sunt tarile despre care premierul Orban spunea ca impun spitalizarea asimptomaticilor (pentru  ca ele nu exista) același domn vine cu exemple de legi din Finlanda, Irlanda, Suedia sau Marea Britanie. Nu Franța. Fără sa ne spună nimic despre Constituțiileacelor tari. Pentru ca orice lege este făcută in limitele constituției. 

Orice informație scoasa dintr-un context de secvențe de subordonare conduce la interpretări greșite. Relațiile de cauzalitate eliminate sunt drumul cel mai scurt spre manipulare. Dacă urmăriți comunicatele oamenilor politici veți vedea ca “din cauza” si “datorita” sunt folosite greșit sau cu “intenții bune” in construcția drumului spre iad.

Suntem intr-un nou fel de război. In care fiecare tabără foloseșteorice informație scoasa din context ca sa ne șantajeze emoțional.Cui folosește manipularea? O sa aflam după ce votam. Când o sa fie prea târziu ca sa mai schimbam ceva.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations