Connect with us

Vorba lu Tatoiu

Vorba lu’ Tatoiu

Published

on

Statul Roman între lașitate și uitare

În 28 iunie 1940, acum exact 80 de ani, cifră rotundă ,după 2 zile de lamentări ale politicienilor vremii si contre in Consiliul de Coroana, Armata Romana a primit ordin să se retragă din Basarabia și Bucovina de nord și să abandoneze totul în urmă. Chișinău, Cernăuți si Cetatea  de Balta au fost ocupate de ruși pana la ora 14. Armata și populația ar fi vrut să lupte. Regele si politicienii i-au vândut. 

Pe 3 iulie rușii au închis granițele si au început prigoana. Primul ministru liberal Tătărăscu, ministrul apărării si șeful statului major au votat pentru predare fără a trage vreun glonț. Un sfert de milion de soldați morți mai apoi pe frontul de est nu au spălat rușinea si nici nu au îndreptat actul de lașitate al statului roman. Ne-am luptat mai târziu împotriva rușilor alături de nemți, apoi împotriva nemților alături de ruși si am si terminat războiul ca tara învinsă. Deși am pierdut 150.000 de vieți românești luptând împotriva Germaniei. Italia lui Vittorio Emanuele al 3-lea, partener al lui Hitler si care nu a tras vreun glonț împotrivă fostului aliat, a fost acceptata țară co-beligeranta.

Pentru ca dintotdeauna politicienii noștri au fost niște nulifrici și continua in virtutea inerției de casta. Politică preșului în fata aruncătorului de ciozvârte a sacrificat de-a lungul istoriei noastre viitorul majorității in interesul unor minorități meschine.

Spre deosebire de predarea lașa a statului roman, statul finlandez a ales să refuze oferta mult mai avantajoasa de schimb de teritorii oferita de Stalin si din care nu pierdea nimic, cu excepția onoarei, si s-a luptat vreo patru luni. Provocând pierderi de 3 la 1 trupelor sovietice. Au murit cu onoare cam 30.000 de finlandezi. Dar nu-l poți compara pe mareșalul Mannerheim  cu Florea Tenescu, șeful statului major si Ion Ilcus, ministrul apărării in guvernul Tătărescu. Când s-a încheiat armistițiul, finlandezii pierduseră mai mult decât le oferiseră rușii. La încheierea războiului, rușii au revenit pe granițele propuse prima data. Întotdeauna exista respect fata de inamicii care nu sunt lași si se poarta brav in lupta.

Pe noi romanii, lașitatea statului ne-au costat 250.000 de morți împotriva rusilor,150.000 de morți împotriva nemților si umilința de stat învins care s-a predat fără condiții. 

Si uite ca, după 80 de ani, nici un reprezentant al statului roman din 2020, continuator in drepturi al statului roman din 1940,trecând prin statul național legionar, antonescian, comunist, fesenist, etc, etc, nu si-a mai adus aminte  de ce s-a întâmplat acum 80 de ani. Rușinos. Daca uiți istoria, ești condamnat sa o repeți. Urmează 30 august. Tot 80 de ani ,dar de la The Second Vienna Award .

PS. Astăzi, 28 iunie 2020, Tataru vrea sa închidă valea Prahovei si litoralul.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations