Connect with us

Vorba lu Tatoiu

Vorba lu’ Tatoiu

Published

on

Zece întrebări pentru Guvernul iubitor de binele nostru

In 17 iunie ar trebui sa înceteze starea de alerta. Orice restricțiicare încalcă libertățile garantate de Constituție trebuie ridicate. Pe fondul scăderii numărului de cazuri nu cred ca PSD,majoritar in Parlament o sa mai aprobe vreo prelungire. Singuratara din UE unde socialiștii mai spera la un respiro pana in 21 iunie, este Spania. Acolo e buba mare cu separatiștii si guvernele regionale. Pentru ca foametea si sărăcia ce se ițesc după covidul asta cețos sunt o realitate. Chiar daca Papa Francisc ne spune ca economia nu trebuie sa primeze in luarea masurilor de restricție. Deși Cezarul ar trebui sa se ocupe de trebuirile ce țin de teluric si Biserica de salvarea sufletelor. Nu ar fi prima data când Banii vorbesc in relația societate – biserica. Avem exemple gârla in istorie. Cu pierderi de vieți omenești mai dihai decât cu covidul.Mai bine hai sa vedem daca înțelepții de la Palatul Victoria au ceva răspunsuri la întrebările care urmează.

1.Evaluarea naționala are loc intre 15-18 iunie.15-16 iunie se va desfășura pe modelul cu restrictii,17-18 fără restricții. Daca un elev este restricționat pe 15 la intrarea in examen si poate participa pe 17 când restricțiile nu vor mai fi legale, cum se va transa problema? Contestații vor fi. Este pregătită o strategie?

2.Bacul 2020. Probele orale se desfășoară intre restricții. Cum se rezolva eliminările generate de termometre? Chiar nu se gândește nimeni din “experții” României Educate la dreptul la apel in cazul in care termometre aduse din China dau rateuri? Probele scrise  încep pe 22 iunie așa ca doar stresul provocat de bâlbâielile profesorului de gimnaziu înșurubat in scaunul lui Spiru Haret ii pot bulversa suficient pentru a rata examenul.

3. Internări de asimptomatici si operații de necesitate anulate. Romania este unica tara din UE care a internat asimptomatici pentru a justifica ajutoarele UE. In timp ce zeci de operațiinecesare pacienților suferind de alte boli au fost anulate. Spitaleînchise pentru ei. Alte zeci de paturi in spitale de campanie, ridicate cu bani grei zac goale. Costul acestor unități exista undeva? Cate operații au fost anulate? Cate decese au rezultat in urma acestor decizii nefaste? Care este lista decidențilorresponsabili de aceste masuri?

4.Cate cazuri au fost depistate la carantina instituționalizată? “Experții” au decis carantinarea rea instituționalizată pentru diaspora mult iubita. Exista undeva vreun total al persoanelor carantinate in scriptele experților? Exista undeva vreo statistica pe numărul de cazuri confirmate din cei carantinați instituțional? Ca se evaluam eficienta măsurii si „vinovăția diasporezilor”. Pentru alta data. 

5.Cate persoane au fost in total in izolare la domiciliu 14 zile fără alternativa. Fără posibilitatea de a face teste pentru a ițidemonstra sănătatea pusa sub semnul îndoieli. Fără prezumție de nevinovăție. Total ilegal. Cine a hotărât așa ceva este clar convins ca romanii sunt o turma indisciplinata care re nevoie de bici pentru a se conforma. Câte cazuri confirmate pozitiv au rezultat din tot acest abuz?  Ne puteți răspunde domnilor guvernanți intre doua chermeze si  strategii de campanie electorala?

6.Care este cauza infestării in spitale? Unu din șase cazuri de infestări sunt in rândul lucrătorilor in sănătate, cum se numeau pe vremea comuniștilor si se pare si ca asta sunt atâta vreme cat au fost una din principalele surse de infecție . Cine este responsabil? Care a fost rolul nefast al DSP in toata aceasta degringolada odată ce a fost scos de la controlul frigiderelor?

7.Care este situația rovinietei, RCA si Casco plătite in perioada restricțiilor? Mașina a stat pe loc. Cat ar trebui firmele de asigurări si CNAIR-ul sa returneze datorita neutilizării protecțieisi a  șoselelor? In alte tari s-a pus problema si guvernele au intervenit. La noi ASF-ul plătit de asiguratori tace mâlc. Va pasa de banii romanilor sau doar de imaginea electorala? Oricum shifonata/sifonata.

8.Care este pierderea la buget prin întoarcerea diasporei ? Pana mai ieri contribuția romanilor de afara, cei ținuți la granițe ca vitele si cei blamați pe nedrept pentru aducerea in tara a virusului terorist, trimiteau acasă bani  3 miliarde de euro in 2019. Câți din acești bani se vor mai regăsi in economie de  anul asta? Ce alternative le oferă statul roman celor întorși acasă? 

9. Care este numărul total al locurilor de munca pierdute in Ro sicare este impactul bugetar? Pe bune. Înainte de evaluarea S&P care o sa dea măsura “eficientei” guvernului LUI. Șomerii se înmulțesc in același ritm cu falimentele la care se mai adaugă si 1,2 milioane de repatriați. Programul IMM Invest este machiaj pentru babe. Acum Orban se ocupa de marile companii de unde crede ca va veni sprijin electoral. Daca Franța anunța ca economia sa scade cu 11%, cu cat o sa scadă real economia României ?  

10. Care va fi scutul de protecție bugetara in cazul in care Renault Dacia reduce producția, concediază si își reduce astfel participarea la PIB?

Aveți răspunsuri sau iar ne bramburiți cu degetul ridicat ? Alegerea degetului va aparține ! Ceasul pana la vot ticăie.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations