Vladimir Putin califică atacul militanţilor ucraineni din regiunea Briansk drept atac terorist

Vladimir Putin califică atacul militanţilor ucraineni din regiunea Briansk drept atac terorist

de F Raluca
0 comment
În primul anunț din 2024, Vladimir Putin anunță un atac dur în Ucraina: 'Vom intensifica loviturile!'

Atacul „sabotorilor ucraineni” în zona de frontieră din regiunea Briansk este un act terorist, a declarat joi Vladimir Putin în timpul unei videoconferinţe cu participanţii la un program educaţional din Caucazul de Nord, relatează TASS.

„Astăzi au comis un alt act de terorism, o altă crimă, au intrat în zona de frontieră şi au deschis focul asupra civililor. Au văzut că era o maşină civilă, au văzut că acolo stăteau civili şi copii, nu, era o maşină obişnuită, au deschis focul asupra lor”, a declarat Vladimir Putin.

Liderul rus îşi anunţase pentru joi o deplasare în Caucazul de Nord pentru Ziua Profesorului şi a Mentorului, dar Kremlinul a informat ulterior că vizita la Stavropol a fost anulată din cauza situaţiei din regiunea rusă Briansk, unde, potrivit Moscovei, s-ar desfăşura o operaţiune „teroristă” a unor „sabotori ucraineni”.

Potrivit Moscovei „sabotori ucraineni” s-au infiltrat joi în două sate din regiunea Briansk, de la graniţa cu Ucraina şi Belarus, iar FSB şi Garda Naţională desfăşoară „o operaţiune de eliminare” cu care Vladimir Putin este ţinut permanent la curent.

Afirmaţiile Moscovei, negate de Kiev, nu pot fi verificate în mod independent, dar Rusia pregăteşte opinia publică de câteva zile că Ucraina ar pune la cale „acţiuni provocatoare”, o strategie propagandistică ce ar putea urmări distragerea atenţiei de la situaţia de pe front şi ralierea bloggerilor naţionalişti deveniţi tot mai critici în ultima vreme faţă de Kremlin. Ar putea semnala, totodată, pretextul pentru începerea unei noi ofensive asupra Ucrainei, preconizate de ceva timp. 

Pe de altă parte, în discursul rostit marţi în faţa conducerii FSB, Putin le atrăgea atenţia agenţilor de securitate că trebuie să fie pregătiţi de „atacuri teroriste” pe care le-ar pregăti inamicul, inclusiv cu sprijinul Occidentului.

„Combaterea ameninţării teroriste rămâne o sarcină urgentă. În ultimul an, numărul acestor infracţiuni a crescut. În mod evident, acest lucru se datorează atât încercărilor regimului de la Kiev de a folosi metode teroriste – suntem conştienţi de acest lucru, acestea sunt folosite de mult timp de către ei în Donbas -, cât şi dorinţei Occidentului de a reînvia celulele extremiste şi teroriste ale vechilor lor prieteni, în ghilimele, de pe teritoriul nostru. Şi ştim că ei nu s-au dat niciodată înlături în a se folosi atât de radicali, cât şi de extremişti în avantajul lor, în ciuda tuturor declaraţiilor zgomotoase despre lupta împotriva terorismului internaţional. Ei folosesc întotdeauna împotriva noastră ceea ce au la îndemână, ceea ce pot folosi. Întotdeauna a fost aşa – şi încă este aşa”, a spus Putin în faţa conducerii FSB.

„În acest sens, trebuie să supraveghem în mod constant şi atent infrastructura critică, locurile de prezenţă în masă a oamenilor, nodurile de transport, întreprinderile complexului militar-industrial şi complexul de combustibili şi energie”, a adăugat el.

Sursa foto: Arhiva Rptv

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV