Connect with us

Actualitate

Viorica Dăncilă se joacă de-a autonomia culturală

Published

on

Guvernul Viorica Dăncilă a reintrodus pe lista priorităților proiectul de lege care oferă minorităților autonomie culturală. Astfel, minoritățile ar putea obține dreptul de a folosi simboluri proprii.

Proiectul ”autonomiei culturale” zace în Parlament din 2005, din cauza controverselor pe care le-a generat la acea vreme. Niciun alt partid nu a mai avut curajul să-l mai scoată de la naftalină. Guvernul își dorește acum adoptarea acestuia în Camera Deputaților, în calitate de for decizional, până la iarnă.

Liderul deputaților UDMR, Korodi Attila, s-a declarat surprins de faptul că proiectul legii privind statutul minorităților naționale reprezintă o prioritate legislativă a Guvernului. „Nu a fost nicio discuție cu premierul. O să vedem. Eu sunt sceptic că ar exista o majoritate să adoptăm o lege normală și utilă. Văzând scena politică fragmentată, sunt sceptic. Într-o oarecare măsură, da (sunt surprins, n.red.). Nu am informații de ce s-a inclus acest lucru acum. Vom analiza serios ce se va întâmpla, dar nu cred că Parlamentul va adopta în legislatura actuală legea. Nu văd o posibilitate reală de a se aborda teme foarte serioase în care se poate dialoga și se poate ajunge la o majoritate solidă pentru legi care să aducă normalitate”, a zis Korodi Attila.

Copyright © 2019 AT Video Creations