Connect with us

Actualitate

VIDEO – Violența armată, declarată urgență de sănătate în statul New York

Published

on

077 Andrew Cuomo combaterea violentei armate rptv.ro

Guvernatorul statului New York. Andrew Cuomo, a semnat un ordin executiv prin care a declarat violența armată drept urgență de sănătate. Decizia este o premieră în rândul statelor americane și vine după ce, în weekendul din preajma Zilei Naționale a SUA, au avut loc 51 de atacuri armate în acest stat și s-au înregistrat 200 de decese cauzate de arme de foc pe întreg teritoriul SUA.

O sumă de 138,7 milioane de dolari va fi alocată pentru intervenţia în cazul violenţei armate şi programe de prevenire. Va fi creat un birou de prevenţie a violenţei armate, care va fi monitorizat de departamentul de sănătate. De asemenea, sumele alocate vor contribui la combaterea circulaţiei armelor de foc din afara statului și vor merge către departamentele de poliţie de unde vor fi solicitate date cu privire la incidentele armate. 57 de milioane de dolari vor fi investiţi în programe pentru tinerii cu probleme.

Potrivit ordinului semnat de Andrew Cuomo, violenţa armată este descrisă drept o criză de sănătate publică, iar guvernatorul a făcut câteva comparaţii cu pandemia de COVID-19 şi răspunsul la aceasta.

„Dacă priviţi cifrele recente, mai mulţi oameni mor acum din cauza violenţei armate decât de COVID. Aşa cum am făcut legat de COVID, New York va conduce din nou naţiunea cu o abordare exhaustivă în combaterea şi prevenirea violenţei armate”, a spus guvernatorul statului New York.

În luna martie, FBI a prezentat statistici preliminare pentru 2020 care arată o creştere de 25% a numărului deceselor cauzate de arme de foc faţă de anul anterior. Până acum, tendinţa se menţine şi în 2021. În Statele Unite, cele mai multe omucideri sunt legate de arme de foc.

Preşedintele american, Joe Biden, a prezentat în luna iunie o strategie a Casei Albe privind combaterea creşterii omuciderilor, care include limitarea comercianţilor de arme corupţi şi a traficului de arme de foc. El a alocat mai multe fonduri pentru personal, inclusiv pentru forţele de ordine. 

Foto și video: Twitter Andrew Cuomo

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations