Connect with us

Actualitate

VIDEO – Viaţa unui nevăzător din Sectorul 5 s-a transformat radical la câteva zile după ce i-a cerut ajutor primarului Piedone

Published

on

227 Piedone, ajutor pentru un barbat nevazator, rptv.ro

Un nevăzător din Sectorul 5 al Capitalei a mers în audienţă la primarul Cristian Popescu Piedone şi i-a cerut ajutorul pentru a putea să-şi facă ordine în curte. Bărbatul trăia într-o locuinţă din chirpici parţial demolată, fără utilităţi, iar curtea era impracticabilă.

Cu ajutorul unei firme de construcţii, care a donat toate materialele necesare, şi al voluntarilor, în doar câteva zile, bărbatul a primit o nouă şansă la viaţă. Acum, are o locuinţă nou-nouţă, de tip container, cu toate utilităţile, gardul a fost refăcut, iar în curte au apărut alei şi o zonă verde, unde a fost montat gazon. Bărbatul a primit cheile de primarul Sectorului 5, care i-a prezentat în detaliu toate lucrările care au fost efectuate.

„Dumnezeu astăzi a făcut ca oamenii aceştia să poată, să facem cu toţii acest voluntariat. Chiar dacă nu vezi, auzi zăngănitul ăsta (n. red. – cheile casei). Să le stăpâneşti sănătos! Şi încă o dată mulţumesc voluntarilor care au făcut posibil ca tu astăzi să fii fericit, să ai căsuţa ta, dar prietenia noastră nu se opreşte aici.”, i-a spus edilul.

„Acum pot să încep şi eu să-mi construiesc o viaţă, ca să zic, să merg mai departe cu studiile şi poate găsesc pe cineva. (…) Le mulţumesc tuturor oamenilor pentru că toţi au trimis energiile universului, s-au materializat „, a transmis bărbatul, vizibil emoţionat.

După transformarea radicală a gospodăriei bărbatului, acesta a făcut un pact cu primarul. Cristian Popescu Piedone i-a spus să-l cheme să-i fie naş, atunci când îşi va găsi partenera cu care să-şi petreacă restul vieţii. Bărbatul i-a promis edilului că nu-l va lăsa să aştepte prea mult.

„Aducem lumina în povestea lui Cosmin! Îi alungăm bezna și gândurile de prisos. Îi redăm surâsul! Îi îndeplinim visul din vis! Pentru sufletul lui bun, în juru-i s-au adunat oameni buni și inimi bune!
I-au venit la poartă… străini dornici să-i fie prieteni! Pe viață! Gata! Buruienile și chirpicii de acum o săptămână… s-au dus! Căsuța – container, bucuria aceea măruntă, pe care a visat-o și-a tot visat-o… a ajuns!
Lângă iarba crudă întinsă acum prin curte, albul căsuței este cochet! Se potrivește-n peisaj! Astăzi, Cosmin, de multe ori ți-am spus: ”Vezi că este stâlpul… “, “ Vezi peretele…”, “Să vezi chiuveta…” Pentru că, dragul meu, sunt sigur că prin ochii lui Dumnezeu, iti poti vedea povestea împlinită!
Știu că o vezi! Pentru că-n poveștile cu oameni buni așa trebuie să fie! Da, Cosmin, așa trebuie să fie! Tot ce ți-ai dorit să fie în căsuța asta, dragule, există! Mâine vei putea visa în ea, vei putea face orice îți va trece prin cap!
Pentru că este căsuța ta! Să o stăpânești sănătos, iubit și fericit! Cu drag, PIE! „, a scris primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, pa pagina sa de Facebook.

Foto şi video: Facebook Cristian Popescu Piedone

Copyright © 2019 AT Video Creations