VIDEO | Tragedie în Filipine: Cel puțin șapte morți și zeci de răniți în urma unui incendiu pe un feribot

  O dramă de proporții s-a produs în Filipine luni dimineață, în jurul orei 06:30, la aproximativ 60 kilometri de capitala Manila.

  Feribotul MV Mercraft 2 a fost cuprins de flăcări înainte de a ajunge în portul Real din provincia Quezon. Din totalul de 134 de persoane aflate la bord, șapte au murit, zeci de oameni au fost răniți, iar șapte pasageri sunt dați dispăruți, a informat paza de coastă.

  Feribotul a părăsit insula Polilio la ora locală 05:00 a.m. și a făcut un apel de urgență la 06:30 a.m. Focul și fumul gros au cuprins nava de pasageri cu două etaje.

  Cinci femei și doi bărbați au murit, în timp ce 120 de pasageri au fost salvați. 23 de oameni au fost răniți, a anunțat paza de coastă într-un comunicat. Imaginile publicate de autorități au arătat oameni îmbrăcați în veste de salvare plutind pe mare, așteptând ajutor, în timp ce unii au fost duși în siguranță de o navă de marfă din zonă.

  Cauza incendiului nu este cunoscută până în prezent, dar Filipine, un arhipelag de peste 7.600 de insule, are un istoric negativ în ceea ce privește siguranța maritimă.

  Vasele sunt adesea vechi și supraaglomerate. În 1987, aproximativ 5.000 de oameni au murit în cel mai grav dezastru de transport maritim din timp de pace, când feribotul supraîncărcat de pasageri Dona Paz s-a ciocnit cu un petrolier în largul insulei Mindoro, la sud de capitala Manila.

  Alte imagini video, AICI!

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI