VIDEO | Tatăl lui Djokovic, prima declarație după ce s-a pozat cu portretul lui Putin și semnul Z la Australian Open

VIDEO | Tatăl lui Djokovic, prima declarație după ce s-a pozat cu portretul lui Putin și semnul Z la Australian Open

de F Raluca
0 comment
Rptv-VIDEO | Tatăl lui Djokovic, prima declarație după ce s-a pozat cu portretul lui Putin și semnul Z la Australian Open

Srdjan Djokovic, tatăl tenismanului sârb Novak Djokovic, aflat în centrul unui scandal după ce s-a filmat alături de suporteri care arborau drapelul Rusiei cu portretul lui Putin și semnul „Z” în timpul turneului Australian Open, a anunţat vineri că nu va merge la arenă pentru a asista la semifinala fiului său, pentru a nu crea tensiuni suplimentare.

„Eu sunt aici doar pentru a-l susţine pe fiul meu. Nu am avut intenţia să ţin prima pagină a ziarelor şi nici să cauzez perturbări. Şi pentru a nu fi perturbări în timpul semifinalei pentru fiul meu şi pentru adversarul lui, atunci am ales să văd meciul la televizor”, a scris Srdjan Djokovic într-un comunicat citat de AFP.

„Vreau să fie un meci mare şi îl voi încuraja pe fiul meu la fel ca întotdeauna”, a mai adăugat el.

În comunicatul său, Srdjan Djokovic explică incidentul care l-a implicat.

„Eram în exterior cu fanii lui Novak aşa cum se întâmplă după fiecare meci al fiului meu pentru a marca victoriile şi a face fotografii cu ei. Nu am avut nici cea mai mică intenţie să fiu antrenat în această agitaţie”, a spus el.

Reacția Federației de Tenis din Australia

La rândul ei, Federaţia australiană de tenis (TA), luând notă de comunicatul lui Srdjan Djokovic prin care confirmă că nu va asista la semifinală, a reiterat faptul că pe „tot parcursul turneului s-a discutat cu jucătorii şi echipele lor asupra importanţei de a nu se lansa în activităţi care pot cauza perturbări”.

„Reiterăm interdicţia drapelelor Belarusului şi Rusiei”, se arată în comunicatul TA.

După meciul din sferturile de finală câştigat miercuri seară de Novak Djokovic în faţa rusului Andrei Rublev, un grup de suporteri a arborat drapele pro-ruse, dintre care unul cu chipul preşedintelui Vladimir Putin, în apropiere de Rod Laver Arena din Melbourne, scandând în acelaşi timp sloganuri pro-ruse.

Un clip video publicat ulterior pe un canal YouTube pro-rus australian l-a prezentat pe Srdjan Djokovic, tatăl jucătorului, pozând în compania uneia din persoanele care arboraseră drapelul cu chipul lui Putin, sub legenda: „Tatăl lui Novak Djokovic efectuează o declaraţie politică îndrăzneaţă”.

Novak Djokovic îl întâlneşte vineri pe americanul Tommy Paul, în semifinalele probei de simplu a turneului Australian Open.

https://www.youtube.com/watch?v=1MCPYdm8kZM&t=142s

Sursa foto: stiripesurse.ro

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV