VIDEO | Ministrul de Interne din Ucraina și alte 17 persoane au murit, după ce un elicopter s-a prăbușit în apropiere de Kiev lângă o grădiniță

  Un elicopter s-a prăbușit, miercuri dimineață, lângă o grădiniță în orașul Brovari, aflat în apropiere de Kiev, provocând mai multe victime, potrivit unei instituții locale citate de Reuters. Printre cei morți se află și ministrul de Interne din Ucraina și adjunctul său. 18 morți, dintre care și 3 copii, este bilanțul provizoriu, notează BBC.

  Ihor Klymenko, șeful Poliției Naționale, a declarat că Denis Monastirski, ministrul de Interne al Ucrainei, adjunctul său și un secretar de stat se află printre cei care au murit în urma prăbușirii elicopterului. Potrivit acestuia, elicopterul aparținea Serviciului ucrainean de Urgență.

  „Toate serviciile lucrează la locul tragediei. Condoleanțe tuturor familiilor și prietenilor victimelor! Denys, Yevhen, Yuri, echipa Ministerului Afacerilor Interne… adevărați patrioți ai Ucrainei. Odihnească-se în pace! Fie ca toți cei cărora li s-au luat viața în această dimineață neagră să se odihnească în pace!”, a reacționat și președintele Volodimir Zelenski pe rețelele de socializare.

  Potrivit adjunctului Administrației Prezidențiale de la Kiev, ministrul de Interne se afla în drum spre „un punct fierbinte” al războiului în momentul în care elicopterul s-a prăbușit.

  Practic, toată conducerea Ministerului de Interne al Ucrainei a murit.

  Bilanțul provizoriu arată că 18 persoane și-au pierdut viața, dintre care 9 se aflau la bordul elicopterului.

  29 de persoane rănite au fost transportate la spital, printre care și mai mulți copii.

  Videoclipurile postate pe rețelele de socializare arată cum întreaga zonă în care se află grădinița a fost afectată în urma prăbușirii elicopterului.

  Nu se știe în acest moment care a fost cauza ce a dus la prăbușirea aparatului de zbor. Potrivit BBC, elicopterul ar fi lovit o clădire înainte de a se prăbuși.

  Sursa foto: Twitter

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI