VIDEO Laurențiu Gîdei: Rusia prin Putin și-a permis să facă multe „năzbâtii” de-a lungul istoriei

  În contextul invaziei militarilor ruși pe teritoriul Ucrainei, deputatul PSD, Laurențiu Gîdei, a criticat marți deciziile luate de Putin, menționând că de-a lungul istoriei, Rusia și-a permis să facă numeroase „năzbâtii” iar comunitatea internațională nu a reacționat.

  „Rusia prin Putin și-a permis să mai facă de-a lungul istoriei multe năzbâtii și comunitatea internațională a reacționat foarte lent sau aproape deloc tot cu niște sancțiuni economice”, a declarat acesta în cadrul emisiunii 100% de pe Realitatea Plus.

  Deputatul a acuzat că în momentul în care Putin s-a dus neinvitat în alte state pentru a-și impune punctul de vedere, comunitatea internațională nu a intervenit.

  Pe lângă asta, el a subliniat faptul că dacă în cea de-a doua ședință de negociere dintre delegațiile rusă și ucraineană nu se va pune capăt războiului, pupulația va avea de suferit iar problema fluxului de migranți ne va afecta și pe noi. O mare parte dintre refugiați doar tranzitează România, rămânând aici doar cei care nu au unde să se ducă.

  „E drept că nimic nu justifică acțiunile pe care acum le întreprinde Putin împotriva Ucrainei. Sper ca mâine să fie o noapte mai liniștită, pentru că mâine sunt negocierile reluate între cele două părți aflate în conflict, și să și ajungă la un armistițiu altfel încât să nu mai sufere populația.

  Cred că este foarte interesant de discutat problema fluxului de migranți în România, faptul că ei doar tranzitează în mare parte România și nu vor să rămână aici sau cei care rămân, rămân pentru că nu au unde să se ducă în Europa”, a susținut Gîdei.

  Până acum în jur de 700 de mii de oameni au reușit să părăsească Ucraina, dintre care 120 de mii au ales calea de refugiere prin România. Cei mai mulți au mers către Occident, rămânând aici în jur de 40 de mii de oameni.

  Invitatul emisiunii a vorbit și despre situația din orașul Galați, care se află în apropierea graniței cu Ucraina. Acesta a transmis că autoritățile gălățene au stins luminile din port, combinat și la turnul de televiziune, explicația în mass-media locală fiind că la 15 kg de Galați, în Ucraina, a fost atacată o unitate militară.

  „Hotărârea de a se întrerupe iluminarea acestor obiective a fost luată pentru a nu fi cumva considerate repere pentru avioanele ucrainene. Lucru acesta nu face decât să panicheze locuitorii Galațiului. (…) E o panică generală în zona de est”, a mărturisit Laurențiu Gîdei.

  Mai mult decât atât, deputatul PSD a vorbit și despre problema care ar putea apărea la granița dintre Moldova și Transnistria, în cazul în care focurile nu se vor opri. El a explicat că trecerea între cele două state se face pe podul de peste Nistru, care este apărat de o forță de menținere a păcii cuprinsă de militari ruși, ucraineri și transnistreni, subliniind că aceasta poate reprezenta un nou punct de conflict.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI