VIDEO | La 105 ani, o femeie doboară recorduri în sport

  O femeie în vârstă de 105 ani, poreclită „Bunicuța Bolt”, a câștigat mai multe medalii la competițiile de atletism organizate într-o regiune din India, potrivit BBC.

  Rambai a început să alerge în urmă cu un an. Din 2021, Bunicuța Bolt a câștigat mai multe medalii în competițiile locale organizate în Haryana, un stat din nordul Indiei.

  Femeia concurează la categoria ei de vârstă și, uneori, este singura alergătoare înscrisă. Totuși, pentru ea, participarea la aceste competiții este mai importantă decât victoria. Asta deși familia îi cere să o lase mai moale.

  „De obicei, oamenii îi îndeamnă pe atleți să alerge mai repede. Dar cu ea este pe dos. I se spune să încetinească”, a povestit, pentru BBC, nepoata atletei de 105 ani.

  Bunicuța Bolt a bătut mai multe recorduri de alergare în India. Potrivit nepoatei sale, a terminat cursa de 100 de metri în 45 de secunde la vârsta de 105 ani. De asemenea, Rambai a câștigat medalia de aur la proba de 200 de metri pe care a încheiat-o în 74 de secunde.

  Ca să se păstreze în formă, atleta se trezește în fiecare dimineață la ora 04:00, bea mult lapte și face exerciții în paralel cu treburile casnice.

  Sursa foto: Arhiva Rptv

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI