(VIDEO) – Klaus Iohannis, despre Holocaust

  Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este ziua de 27 ianuarie din fiecare an și este prima comemorare universală a victimelor Holocaustului.  

  27 ianuarie este data la care, în 1945, cel mai mare lagăr nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau (astăzi în Polonia) a fost eliberat de armata sovietică.

  Președintele Klaus Iohannis a precizat marți, la ceremonia dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, că încercările de reabilitare a criminalilor de război, exacerbarea antisemitismului sunt pericole la adresa democrației.

  „Astăzi, pericolele la adresa democrației îmbracă forme noi și înșelătoare. Exacerbarea antisemitismului, a xenofobiei, a intoleranței, a rasismului și a discriminării, încercările de reabilitare a criminalilor de război, ca și abdicarea de la apărarea valorilor supreme ale umanității pot readuce în actualitate experiențele tragice ale istoriei”, a spus Iohannis la evenimentul desfășurat la Templul Coral din București.

  Șeful statului a denunțat și instrumentalizarea politică a Holocaustului:

  ”Este inacceptabil că anumite persoane sau grupuri instrumentalizează în mod cinic acest episod cumplit pentru interese politicianiste de moment.”

  Participanţii la eveniment au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor Holocaustului. Klaus Iohannis, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, premierul Nicolae Ciucă, deputatul Silviu Vexler, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrul Apărării, Vasile Dâncu, şefa reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, au depus coroane de flori în memoria victimelor Holocaustului.

  Sursa foto: Octav Ganea/Inquam Photos

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI