VIDEO | Gorghiu, mesaj dur după extrădarea interlopului căutat 15 ani: „Este un gest de normalitate într-un stat de drept”

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat luni că un avion l-a adus din Iordania în România, pe Romeo Ursu, condamnat definitiv la 2 ani şi 10 luni, în 2014 şi la 8 ani în 2015, pentru înşelăciune şi constituirea de grup infracţional organizat. Ministrul arată că este un gest de normalitate într-un stat de drept, pentru că nimeni nu este mai presus de lege. „Ca ministră a Justiţiei, voi face tot ce ţine de atribuţiile mele pentru a nu permite nimănui să se sustragă justiţiei naţionale”, a spus Gorghiu.

„Începem săptămâna cu o veste bună. Un avion l-a adus, în această dimineaţă, din Iordania în România, pe Romeo Ursu, în vederea executării unei pedepse privative de libertate. Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare, după ce a fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii de 2 ani şi 10 luni, în 2014, respectiv 8 ani în 2015, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune şi a celei de constituire a unui grup infracţional organizat”, a anunţat ministrul Alina Gorghiu.

Ea a precizat că Romeo Ursu a fost preluat de pe Aeroportul Otopeni de organele de poliţie şi va fi transportat la Penitenciarul Rahova.

„Este un gest de normalitate într-un stat de drept. Nimeni nu este mai presus de lege. Ca ministră a Justiţiei, voi face tot ce ţine de atribuţiile mele pentru a nu permite nimănui să se sustragă justiţiei naţionale. Mulţumesc tuturor autorităţilor care au contribuit la aducerea în ţară a condamnatului Romeo Ursu”, a spus ministrul într-un mesaj pe Facebook.

 

Context:

Romeo Ursu, poreclit „Genică Boenică”, în vârstă de 55 de ani, a fugit din România după mai multe condamnări cu închisoarea. Din străinătate, Boenică le trimitea mesaje pe rețelele de socializare polițiștilor.

„La data de 18 septembrie 2023, polițiștii Direcției Investigații Criminale – I.G.P.R., cu sprijinul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, au pus în executare 2 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise pe numele unui bărbat, în vârstă de 55 de ani, din Municipiul București. Acesta a fost condamnat de Tribunalul București la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la tentativă de înșelăciune și instigare la folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității”, se arată în comunicatul Poliției Române.

„De asemenea, cel în cauză se sustragea de la punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Constanța, fiind condamnat la o pedeapsă de 8 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de consituirea unui grup infracțional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Bărbatul urmează să fie încarcerat într-un penintenciar”, mai precizează sursa citată.

 

Sursa foto: Arhiva Rptv

Articole Similare

spot_img

LASĂ UN RĂSPUNS

TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI