VIDEO | COMUNICAT: Nava-școală „Mircea” se întoarce din al doilea marș de instrucție din acest an

  Nava-școală „Mircea” acostează sâmbătă, 30 iulie, ora 11.00, în portul militar Constanța, după ce a executat un marș de instrucție cu o durată de 54 de zile. La bordul velierului, au efectuat stagiul de practică 92 de studenți militari din anul al II-lea de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, precum și opt studenți străini de la academii navale partenere din Bulgaria, Marea Britanie, Polonia și Statele Unite ale Americii.

  Nava-școală „Mircea” a plecat din țară la data de 6 iunie, iar pe parcursul marșului a efectuat escale în porturile Augusta și Genova (Italia), Valencia (Spania), Valletta (Malta) și Alexandria (Egipt). În porturile Genova și Valencia, nava militară românească a participat alături de alte veliere la Regata „Iacobus Maris”.

  Pentru cadeții aflați la bordul navei-școală „Mircea”, marșul de instrucție a fost prima activitate în cadrul căreia s-au familiarizat cu viața pe mare și cu lucrul în echipă. Studenții și-au format și și-au dezvoltat deprinderile marinărești, prin executarea unor lucrări cu grad ridicat de risc, în arboradă la velatura navei, și a serviciilor de gardă și cart pe navă, precum și prin exploatarea, în siguranță, a instalațiilor și echipamentelor de la bordul navei.

  Mircea“, nava legendară care formează caractere - România Liberă

  Jurnaliștii acreditați, interesați să asiste la ceremonia de sosire a navei, sunt rugați să își anunțe prezența și să trimită datele de identificare (seria și numărul C.I., nr. auto pentru acces) până vineri, 29 iulie, ora 14.00, la adresa de e-mail contact@anmb.ro sau la nr. de tel 0744.362.859 (lt. Adina Bocai). Accesul în portul militar Constanța va fi realizat sâmbătă, 30 iulie, între orele 10.15 – 10.30.

  Biroul informare și relații publice

  Sursa foto: Arhiva Rptv; romanialibera.ro

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI