VIDEO | Cel puțin 9 morți, printre care copii, după un atac armat la o școală din Rusia. Trăgătorul s-a sinucis

  Cel puţin nouă persoane au fost ucise şi 20 rănite, printre care copii, în cursul unui incident armat într-o şcoala din oraşul Ijevsk, capitala regiunii Udmurtia din centrul Rusiei, a anunţat luni Ministerul de Interne rus, potrivit căruia autorul atacului s-a sinucis, transmit AFP şi Reuters.

  Potrivit primelor date, trăgătorul, care era înarmat cu două pistoale cu aer coprimat transformate și încărcate cu muniție reală, s-a sinucis.

  Bilanțul preliminar vorbește de 9 morți, între care doi paznici ai școlii, doi profesori și cinci elevi. Alte 20 de persoane sunt rănite.

  În imaginile difuzate de presa locală, se văd intervenind mai multe ambulanțe și forțe de securitate care încearcă să facă ordine. Personalul școlii și mai mulți copii sunt strânși în fața instituției de învățământ. Unii elevi ar fi scăpat sărind de la ferestrele școlii.

  La fața locului au fost trimiși anchetatori și experți criminaliști de la Biroul Central al republicii, iar cazul va fi transferat la Moscova.

  Rptv-VIDEO | Cel puțin 9 morți, printre care copii, după un atac armat la o școală din Rusia. Trăgătorul s-a sinucis

  Înființată în 1994, școala nr. 88 este situată în centrul orașului Ijevsk, nu departe de clădirea administrației orașului. Are 982 de elevi și 80 de profesori.

  În ultimii doi ani, atacurile cu focuri de armă în instituțiile de învățământ au devenit frecvente în Rusia.

  În aprilie, procurorul general Igor Krasnov a acuzat securitatea insuficientă a instituțiilor de învățământ din țară.

  Sursa foto: Pexels (Maurício Mascaro)

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI