VIDEO | A fost prins cel mai mare pește de apă dulce din lume. Are 300 de kilograme și a fost nevoie de 12 oameni pentru a-l aduce la țărm

  O pisică de mare de apă dulce, cu greutate de 300 de kg, a fost prinsă în râul Mekong din Cambodgia, potrivit BBC.

  Mekongul, un fluviu bogat în biodiversitate, dar amenințat de pescuitul excesiv, baraje și poluare, curge din platoul tibetan prin China, Myanmar, Thailanda, Laos, Cambodgia și Vietnam.

  „În 20 de ani de cercetare a peștilor uriași din râurile și lacurile de pe șase continente, acesta este cel mai mare pește de apă dulce pe care l-am întâlnit sau care a fost documentat oriunde în lume”, a declarat Zeb Hogan, un biolog care conduce Wonders of the Mekong, un proiect de conservare finanțat de USAID.

  „Găsirea și documentarea acestui pește este remarcabilă și un rar semn pozitiv de speranță, cu atât mai mult cu cât a avut loc în Mekong, un râu care se confruntă în prezent cu multe provocări”, a adăugat Dr. Hogan, care este, de asemenea, profesor la Universitatea din Nevada, Reno.

  În noaptea de 13 iunie, un pescar de pe insula Koh Preah i-a sunat pe cercetători pentru a le spune că a prins o pisică de mare de apă dulce „foarte mare” – aceasta avea 3,98 m lungime și 2,2 m lățime. A fost nevoie de 12 oameni pentru a o aduce la țărm.

  După ce i s-a montat un emițător pentru a-i urmări mișcările, peștele a fost eliberat și a dispărut în apele tulburi ale Mekong-ului.

  În limba locală khmeră, peștele este numit „Boramy”, ceea ce înseamnă „lună plină”.

  Pisica uriașă de apă dulce este o specie pe cale de dispariție.

  Sursa foto: Profimedia

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI