Connect with us

Actualitate

Victorie pentru Simona Halep! A câștigat finala de la Melbourne

Published

on

Simona Halep a cucerit primul trofeu din anul 2022 și, totodată, titlul WTA cu numărul 23 din cariera sa sportivă.

Tenismena a câștigat finala turneului de la Melbourne Summer Set 1 în fața Veronikăi Kudermetova.

Halep a cîștigat cu 6 – 2, 6 – 3, iar meciul a durat ceva mai mult de o oră.

Halep va urca pe locul 15 în clasamentul mondial.

„Este o plăcere să am un nou discurs aici, pe această arenă superbă. Acum câțiva ani, n-am fost învingătoare, dar m-am simțit bine. Mă bucur că am revenit aici și am jucat în fața voastră, vă mulțumesc pentru sprijin, m-ați ajutat să câștig meciuri aici.

Veronika, felicitări pentru această săptămână, știu că nu ai jucat cel mai bun tenis al tău în finală, dar a fost un meci bun și îți urez succes la Australian Open, e mai important.

Echipei mele, vă mulțumesc pentru că mi-ați fost alături. Știu că nu e ușor să lucrați cu mine, dar vă mulțumesc și haideți să câștigăm în continuare, pentru că ador acest sentiment.

L-am văzut pe Darren la acest meci, l-am văzut pe ecran, aș vrea să-i mulțumesc că a venit să mă urmărească. Nu mai este antrenorul meu, dar este precum familia mea. Este mereu o plăcere să vin în Australia și simt că sunt parte din Australia. Vă mulțumesc din nou.

Îi mulțumesc și directorului turneului, știu că sunt momente dificile, dar ne simțim în siguranță aici. Este minunat să putem juca aici și să ne pregătim pentru Australian Open. Ne vedem peste două săptămâni”, a declarat Simona Halep, la festivitatea de premiere.

Finala de la Melbourne Summer Set 1 reprezintă a treia întâlnire directă la simplu dintre tenismena româncă și Veronika Kudermetova, iar Halep le-a câștigat și pe primele două.

Simona s-a întâlnit cu jucătoarea de 24 de ani din Rusia de două ori până acum şi s-a impus de fiecare dată, 6-1, 6-3, în turul al treilea al Australian Open şi 6-1, 7-6 (4) în optimi la Moscova, ambele meciuri având loc anul trecut.

În urma acestei victorii, Simona va primi 31.000 de dolari și 280 de puncte în clasamentul WTA.

Halep a anunțat faptul că s-a retras din turneul de la Sydney, de săptămâna viitoare, dar va rămâne la Melbourne pentru a se pregăti pentru debutul în Australian Open 2022, primul turneu de Mare Șlem al anului.

Sursa foto: prosport.ro

Copyright © 2019 AT Video Creations