Connect with us

Actualitate

Victoria Nuland, trimisă de Joe Biden la Bruxelles să le transmită aliaților din UE și NATO ce a discutat cu Vladimir Putin. Întâlnire cu Mircea Geoană

Published

on

Subsecretarul american de Stat Victoria Nuland merge joi la Bruxelles, unde le va transmite aliaților SUA din UE și NATO principalele concluzii ale discuției dintre președinții Joe Biden și Vladimir Putin, potrivit unui anunț al Departamentului de Stat.

Victoria Nuland se va întâlni la Bruxelles cu Mircea Geoană – secretar general adjunct al NATO, cu secretarul general al serviciului european de diplomație, Stefano Sannino, după care va participa la Forumul GLOBSEC de la Bratislava.

Ea va fi însoțită de Eric Green, oficial din Consiliul Național de Securitate al SUA. Misiunea lor? ”Îi vor brifa pe aliații noștri din NATO și UE, la fel ca și pe japonezi și ucraineni. E important pentru noi să avem consultări atât înainte, cât și după acest gen de întâlniri”, a declarat un înalt oficial al Departamentului de Stat al SUA, citat într-un comunicat al instituției.

Președintele Joe Biden a avut miercuri la Geneva o întâlnire de trei ore cu omologul său rus, Vladimir Putin. 

Copyright © 2019 AT Video Creations