Variola maimuței, alertă mondială. OMS se reunește de urgență

  Organizația Mondială a Sănătății (OMS) convoacă o întâlnire de urgență pentru a discuta despre focarul de variolă a maimuței.

  Principalele subiecte de discuție vor fi modalitățile de transmitere a bolii, prevalența acesteia în rândul bărbaților gay și bisexuali, precum și situația vaccinurilor.

  Cazuri de variolă a maimuței au fost deja detectate în 10 țări . Acestea sunt SUA, Marea Britanie, Canada, Germania, Spania, Portugalia, Italia, Franța, Suedia și Australia.

  Boala se transmite prin contact fizic direct și picături în aer și este răspândită în principal în rândul copiilor din Africa. Simptome sunt febră, dureri de spate și musculare, frisoane și oboseală. Evoluția bolii este însoțită de febră, intoxicație generală și apariția unei erupții pe piele.

  Perioada de incubație este de la 5 la 21 de zile, iar rata mortalității variază de la 4 la 22%. Cele mai multe decese apar la grupele de vârstă mai mici.

  Variola maimuței are o rată a mortalității de 1% până la 11%, spun experții. De asemenea, aceștia au anunțat crearea unor teste pentru depistarea cazurilor de infecție, care pot fi folosite în condiții non-laboratoare, adică „la patul pacientului”.

  În Marea Britanie au fost descoperite 11 cazuri noi de infecție la om cu variola maimuțelor. 30 de persoane s-au îmbolnăvit în Spania, 23 în Portugalia.

  Articole Similare

  Summer Well 2022 începe vineri, la Domeniul Ştirbey din Buftea

  Trupe renumite – precum Arctic Monkeys, Nothing but Thieves,...

  Primarul Sectorului 6 ironizează proiectul trenului metropolitan, inițiat de Nicușor Dan

  Proiectul Trenului Metropolitan Bucureşti-Ilfov, inițiat de primarul general al...

  Rusia a pierdut 8 avioane de luptă în urma exploziei din Crimeea

  Cel puțin cinci avioane de luptă-bombardament Su-24 Fencer și...

  Alte două nave cu cereale au plecat din Ucraina

  Un transport de cereale ucrainene urmează să fie încărcat...
  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI