Valul de aer fierbinte care a sufocat Europa de Vest ajunge în România. Temperaturi de peste 35 de grade

  Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a avertizat cu privire la faptul că țara noastră se va confrunta, începând de luni, cu un val de căldură african ce își va face simțită prezența pe tot parcursul acestei săptămâni.

  În ciuda faptului că, în anumite zone ale țării, pe la jumătatea săptămânii, temperaturile vor mai scădea un pic, spre sfârșitul săptămânii acestea vor crește simțitor și vor atinge pragul de caniculă, cu maxime de peste 35 de grade Celsius.

  Luni, în România vor fi temperaturi cuprinse între 23 și 34 de grade, urmând ca marți temperaturile să depășească 35 de grade în unele zone.

  Din păcate, România nu scapă de fenomenele extreme. Acestea vor fi prezente în special în a doua parte a zilei și noaptea în majoritatea zonelor țării, pe tot  parcursul acestei săptămâni. 

  „Este posibil ca România să se confrunte cu primul val de căldură din acest an. 

  Primele date la acest moment indică posibilitatea ca începând din data de 20 să vorbim de primele zile cu valori de temperaturi specifice unei zile de caniculă, mai mari de 35 de grade Celsius. 

  Avansul de aer tropical va aborda și partea de sud și sud-est a Europei, inclusiv zona țării noastre, astfel încât începând din data de 20, apoi progresiv de la o zi la alta, cel puțin până în jurul datei de 25 iunie, să vorbim despre prezența acestui val de aer foarte cald care să aducă pentru zona de vest, sud, sud-est a țării, valori de peste 35 de grade Celsius și în zona țării noastre. 

  Dacă vrem să comparăm cu anul 2021, ultima decadă a lunii iunie 2021 a adus primul Cod roșu de caniculă pentru șapte județe din partea de vest și nord vest a țării”, a spus Elena Mateescu la un post național de televiziune. 

  Sursa foto: adevarul.ro

  Articole Similare

  Summer Well 2022 începe vineri, la Domeniul Ştirbey din Buftea

  Trupe renumite – precum Arctic Monkeys, Nothing but Thieves,...

  Primarul Sectorului 6 ironizează proiectul trenului metropolitan, inițiat de Nicușor Dan

  Proiectul Trenului Metropolitan Bucureşti-Ilfov, inițiat de primarul general al...

  Rusia a pierdut 8 avioane de luptă în urma exploziei din Crimeea

  Cel puțin cinci avioane de luptă-bombardament Su-24 Fencer și...

  Alte două nave cu cereale au plecat din Ucraina

  Un transport de cereale ucrainene urmează să fie încărcat...
  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI