Val de caniculă peste România, temperaturi de peste 38 de grade. Unde va fi cel mai rău

  Se anunță un val de caniculă extrem de periculos asupra României. Va fi vorba, în anumite locuri din țară, de temperaturi de peste 38 de grade.

  Aceste temperaturi vor fi resimțite și mai puternic de organismul uman și trebuie să ne luăm măsuri de precauție.

  ”Mâine, 35-36 de grade în Câmpia de Vest. Același ecart al valorilor de temperaturi până la 36 de grade, tot în partea de vest a țării, miercuri, după care de joi și sfârșitul de săptămână va putea fi caracterizat e valori de temperaturi în creștere până la 37 de grade inclusiv în partea de vest și sud a țării, inclusiv în Capitală, 35-36 de grade.

  În aceste condiții, disconfortul termic va fi unul deosebit de accentuat. Vor mai fi izolat posibile precipitații slabe în prima parte a săptămânii, în special în zona de munte și local în partea de sud și sud-est a țării.

  Așadar, o vreme caniculară pentru sfârșitul primei luni din această vară, dar și începutul lunii lui cuptor.

  Cel puțin până în jurul datei de 10 iulie ne așteptăm ca, într-adevăr, masa de aer tropical să persiste în zona țării noastre și să fie caracterizată de valori de temperaturi de până la 37-38 de grade și temperaturi resimțite mult peste 38 de grade”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, pentru Antena 3.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI