Connect with us

Politica

USR Plus vrea indemnizații tăiate pentru parlamentarii care aduc injurii

Published

on

Parlamentarii care adresează injurii altor parlamentari sau demnitari ar urma să fie sancționați cu reducerea drastică a indemnizației până la nivelul salariului de bază minim brut pe țară, potrivit unui proiect USR PLUS.

În acest sens parlamentarii USR-Plus vor va regulamentul celor două camere să fie modificat, astfel încât, în cazul în care un parlamentar aduce injurii să se impună reținerea din indemnizația lunară brută a deputatului sau a senatorului a unei sume reprezentând diferența dintre aceasta și valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, pentru o perioadă de maxim trei luni.

„Abaterile care implică aplicarea sancțiunilor prevăzute la art.52 lit.e) și f) se constată de către comisia care are în competență analiza problemelor de disciplină la nivelul Camerei respective, la sesizarea președintelui de ședință, a unui grup parlamentar ori la sesizarea unui deputat sau senator. Sesizarea se adresează președintelui Camerei respective în termen de cel mult 30 de zile de la data săvârșirii faptei.”, prevede proiectul care ar urma să fie depus în parlament.

Copyright © 2019 AT Video Creations