Connect with us

Actualitate

Uniunea Europeană blochează folosirea inteligenţei artificiale pentru supravegherea în masă a oamenilor

Published

on

Folosirea inteligenţei artificiale pentru supravegherea în masă şi ierarhizarea comportamentului social ar urma să fie scoase în afara legii în Europa. Un proiect de lege pentru blocarea AI în acest scop a fost publicat online, transmite CNBC, citat de g4media.

Potrivit documentului, supravegherea nediscriminatorie a persoanelor ar trebui să fie interzisă atunci când este aplicată într-o manieră generalizată, tuturor persoanelor, fără diferenţiere. De asemenea, ar urma să se intezică şi folosirea inteligenţei artificale pentru realizarea unui sistem de scor social, aşa cum se practică în China.

,,Comisia urmează să adopte cadrul de reglementare privind inteligenţa artificială, miercuri 21 aprilie 2021. Orice text pe care l-aţi putea vedea anterior nu este, prin definiţie, ”legitim ”- nu comentăm scurgerile de informaţii.”, a transmis un purtător de cuvânt al Comisiei Europene pentru CNBC.

Sistemele de inteligenţă artificială considerate a fi cu risc ridicat ar trebui să fie verificare dacă vor fi implementate, iar creatorii sistemului ar putea fi nevoiţi să demonstreze că a fost instruit cu seturi de date imparţiale, într-un mod trasabil şi cu supraveghere umană. Companiile care dezvoltă inteligenţă artificială în Uniunea Europeană şi în afara blocului comunitar ar putea fi amendate cu 20 de milioane de euro (24 de milioane de dolari) sau cu 4% din veniturile globale dacă încalcă legile care urmează să fie adoptate.

Propunerile urmează să fie anunţate oficial săptămâna viitoare de Comisia Europeană şi vor putea fi modificate până la un astfel de moment.

Copyright © 2019 AT Video Creations